Κάλεσμα του Μ-Λ ΚΚΕ

Στις 25 του Ιούνη στηρίζουμε – ψηφίζουμε Μ-Λ ΚΚΕ!

Δημοκράτες, αριστεροί, κομμουνιστές!

Την ερχόμενη Κυριακή ο λαός μας θα βρεθεί και πάλι μπροστά στις κάλπες. Οι κυρίαρχες δυνάμεις του συστήματος για μια ακόμα φορά θα επιχειρήσουν να τον παραπλανήσουν με κάλπικα διλήμματα και ψεύτικες υποσχέσεις και να υφαρπάξουν την ψήφο του.

Η ΝΔ με τον αέρα της πρώτης εκλογικής αναμέτρησης εκβιάζει το λαό μας και με τρίτες εκλογές, απαιτώντας την εκλογική αυτοδυναμία για δήθεν σταθερή κυβέρνηση. Στην πραγματικότητα επιζητεί να πάρει την εκλογική δύναμη για να συνεχίσει τη βάρβαρη πολιτική τής προηγούμενης τετραετίας. Δηλαδή τη λιτότητα, την τρομοκρατία, την καταπάτηση των δημοκρατικών και συνδικαλιστικών ελευθεριών, την αποδιάλυση των εργατικών δικαιωμάτων και το ξεπούλημα οτιδήποτε απέμεινε απ’ τον πλούτο της χώρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά απ’ τη συντριβή των πρώτων εκλογών, επιχειρεί να ανασυγκροτηθεί για να αποδείξει στην άρχουσα τάξη ότι είναι πρόθυμος να την εξυπηρετήσει ξανά και για να πάρει την έγκριση ότι θα είναι από την επόμενη των εκλογών η υπεύθυνη αξιωματική αντιπολίτευση! Στην ίδια γραμμή της υποταγής κινείται και το άλλο δεκανίκι του συστήματος, το κακόφημο ΠΑΣΟΚ, που κουβαλάει τη μεγάλη ιστορία της απάτης και της ρεμούλας στο δημόσιο βίο.

Το ΚΚΕ, κάνοντας τον ίσκιο του μπόι, με μεγαλοστομίες επιχειρεί να εγκλωβίσει κάθε αριστερή, αγωνιστική ψήφο, ανακηρύσσοντας τον εαυτό του σαν τη μοναδική αντιπολίτευση. Όμως έχουν γνώση οι φύλακες! Κανείς αγωνιστής του κινήματος δεν ξεχνάει ότι η ηγεσία του ΚΚΕ είχε λουφάξει στα χρόνια της πανδημίας και έγνοια της δεν ήταν η «κλιμάκωση» των αγώνων στην οποία ορκιζόταν, αλλά η αποκλιμάκωση, το σιωπητήριο και η ταφόπλακα στους αγώνες, η μετατροπή των αγώνων σε εκλογοθηρικές εκστρατείες.

Τα φαντάσματα της ακροδεξιάς και τα δημιουργήματα των ΜΜΕ σήμερα υπάρχουν και αύριο θα εξαφανιστούν, αφού θα έχουν παίξει το ρόλο τους να λειτουργήσουν σαν αναχώματα απέναντι στην οργή και την αγανάκτηση των πλατιών λαϊκών στρωμάτων.

Απέναντι στις δυνάμεις αυτές βρίσκεται το Μ-Λ ΚΚΕ. Μια μικρή πολιτική δύναμη, με μεγάλες όμως ιδέες. Το Μ-Λ ΚΚΕ που το γνώρισαν χιλιάδες αγωνιστές στους καθημερινούς αγώνες, στις απεργίες, στις διαδηλώσεις, στα συνδικάτα, στα πανεπιστήμια και στη γειτονιά. Με βαθιές ρίζες στο αριστερό και κομμουνιστικό κίνημα της Ελλάδας και πολλές δεκαετίες ανεξάρτητης, δημόσιας παρουσίας και δράσης στην πολιτική ζωή του τόπου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ που δεν κατέβασε ποτέ τον πήχη χαμηλά για να περάσει από πάνω και να δείχνει έτσι ικανοποιημένο. Το Μ-Λ ΚΚΕ που υπερασπίστηκε το παγκόσμιο κομμουνιστικό κίνημα όταν κατέρρεε η Σοβιετική Ένωση και η Κίνα. Όταν τόσα και τόσα στελέχη των υποταγμένων ψευτοκομμουνιστικών κομμάτων σε Ανατολή και Δύση παραδίδονταν αμαχητί στις δυνάμεις του καπιταλιστικού συστήματος.

Το Μ-Λ ΚΚΕ υπερασπίστηκε χωρίς εκπτώσεις την πάλη ενάντια στην εξάρτηση της χώρας απ’ τους Αμερικάνους, ενάντια στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Το Μ-Λ ΚΚΕ υπερασπίστηκε και συνεχίζει με όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το ψωμί και τη δουλειά της εργατικής τάξης και όλου του λαού μας. Υπερασπίστηκε τις δημοκρατικές και κοινωνικές καταχτήσεις του λαού μας και της νεολαίας.

Το Μ-Λ ΚΚΕ υπερασπίστηκε και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση, τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, για να αλλάξουν τα πράγματα προς όφελος του λαού μας και όχι της ντόπιας ολιγαρχίας.

Στηρίζοντας και ψηφίζοντας το Μ-Λ ΚΚΕ, στηρίζετε τις δυνάμεις εκείνες που παλεύουν καθημερινά για τα μεγάλα ιδανικά του λαού μας για ΨΩΜΙ- ΔΟΥΛΕΙΑ- ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ- ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ της χώρας.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το