ΕΡΓ.Α.Σ. Ικαρίας

Οι κυβερνητικές πολιτικές των τελευταίων ετών οδηγούν ταχύτατα το ΕΣΥ σε διάλυση. Το νοσοκομείο της Ικαρίας, όπως συμβαίνει με το σύνολο των νοσοκομείων και των δομών του ΕΣΥ, καταρρέει. Με την απουσία σημαντικών ειδικοτήτων πχ πνευμονολόγου, ψυχιάτρου, γαστρεντερολόγου, ενδοκρινολόγου κ.α, με ελλείψεις παραϊατρικού προσωπικού, με την κακή κατάσταση των κτηριακών εγκαταστάσεων και με ανεπαρκή προγράμματα εφημέρευσης, το νοσοκομείο λειτουργεί με επισφάλεια. Με την εκτίναξη του αριθμού των διακομιδών, με τις περικοπές στον προϋπολογισμό και το νοσοκομείο να βρίσκεται σε κατάσταση διασύνδεσης με αυτό της Σάμου, οι ζωές μας βρίσκονται καθημερινά σε κίνδυνο. Ο καθένας καταλαβαίνει ότι οι διακομιδές απαιτούν χρόνους που στοιχίζουν ζωές. Κόντρα στους πάγιους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, επιμένουμε να λέμε ότι η συνεχής υποβάθμιση του νοσοκομείου σημαίνει για τους κατοίκους της περιοχής μια συντριπτική αρνητική εξέλιξη για τη διαβίωση στο νησί.

Τα ίδια συμβαίνουν απ’ άκρη σε άκρη της χώρας, με τα νοσοκομεία χωρίς γιατρούς και προσωπικό να βρίσκονται στα όρια της κατάρρευσης, τη στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση της ΝΔ, υποτελής στα ξένα συμφέροντα, αντί να αυξήσει της δαπάνες για τη δημόσια υγεία, επιλέγει να υποστηρίζει οικονομικά το κράτος- δολοφόνο του Ισραήλ που συντελεί γενοκτονία εις βάρος του παλαιστινιακού λαού. Η κυβερνητική πολιτική που ακόμη και στα χρόνια της πανδημίας συνέχιζε την πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης του ΕΣΥ, έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια απάνθρωπες συνθήκες εργασιακής γαλέρας για τους γιατρούς και το προσωπικό των νοσοκομείων. Η διαμόρφωση εξοντωτικών συνθηκών, η υποστελέχωση και το κύμα παραιτήσεων στο ΕΣΥ δεν είναι προϊόν «αδυναμιών» αλλά ξεκάθαρος στόχος της πολιτικής της ΝΔ και οι χιλιάδες αιτήσεις παραίτησης υγειονομικών έχουν τη σφραγίδα αυτής της πολιτικής. Εδώ και χρόνια δεν κάνουν άλλο από το να κατεδαφίζουν το ΕΣΥ προς όφελος πάντα των ιδιωτών αρπαχτικών του χώρου. Αυτών που όπως και στην πανδημία, πάντα και παντού το μόνο που κάνουν είναι να κερδοσκοπούν σε βάρος του δοκιμαζόμενου λαού.

Η μοναδική διέξοδος βρίσκεται στην άμεση οργάνωση ανυποχώρητου – μαζικού – ενωτικού αγώνα, ενάντια σε αυτή την ακραία αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Ο αγώνας για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου και κάθε δομής Δημόσιας Υγείας, είναι ο αγώνας που θα κρίνει τη δυνατότητα μας να ζούμε στο τόπο μας.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/11 ΣΤΙΣ 12:00 ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΓ. ΚΗΡΥΚΟ

  • Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλους
  • Προσλήψεις ΤΩΡΑ για την πλήρη στέλεχωση του Νοσοκομείου και όλων των δομών υγείας της Ικαρίας – Άμεση ενίσχυση του ΕΣΥ
  • Αγώνας για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής τους

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το