Ένωση Γονέων 1ης δημοτικής κοινότητας

Κοινή σύσκεψη Ενώσεων Γονέων του δήμου Αθηναίων

Αγαπητοί γονείς, συνάδελφοι και συναδέλφισσες,Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Τα κτιριακά προβλήματα στον δήμο της Αθήνας χρονίζουν. Τα παιδιά μας, οι εκπαιδευτικοί, το προσωπικό καθαριότητας αναγκάζονται καθημερινά να βρίσκονται σε κτίρια στα οποία κινδυνεύουν. Η φετινή χρονιά ξεκίνησε με σχολεία που δεν άνοιξαν εξαιτίας ακαταλληλότητας κτιρίων, με περιστατικά πτώσης σοβάδων και μεταλλικών κατασκευών, με πλημμύρες… Το ίδιο μοτίβο συνεχίζεται. Ταυτόχρονα, νηπιαγωγεία στεγάζονται σε κοντέινερς, παιδιά στοιβάζονται σε αίθουσες που δε χωράνε, εργαστήρια και αθλητικές εγκαταστάσεις, όπου υπάρχουν, βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Τα ειδικά σχολεία είναι παρατημένα και στερούνται βασικών υποδομών, ενώ η υπόθεση του καλλιτεχνικού γυμνασίου παραπέμπεται διαρκώς στις καλένδες.

Οι σχολικές επιτροπές υποχρηματοδοτούνται και μάλιστα καταργούνται με νέο νόμο. Οι υπηρεσίες του δήμου είναι υποστελεχωμένες και όλες οι εργασίες ανατίθενται σε εργολάβους ιδιώτες, με ό,τι σημαίνει αυτό όχι μόνο για την κατασπατάληση χρήματος αλλά και την αδυναμία συστηματικής συντήρησης των κτιρίων.           

 Ως Ένωση Γονέων 1ης δημοτικής κοινότητας θεωρούμε ότι τα παραπάνω αποτελούν κοινά προβλήματα που μας αφορούν. Για τον λόγο αυτό καλούμε όλες τις Ενώσεις Γονέων της Αθήνας, καθώς και τους συλλόγους των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε κοινή σύσκεψη την Τετάρτη, 25/10, 7μ.μ. σε αίθουσα του 35ου σχολείου Αθηνών (Κωλέττη 34, Εξάρχεια), προκειμένου να συζητήσουμε και να καταλήξουμε έναν κοινό βηματισμό και κοινή ημερομηνία κινητοποίησης στο δημοτικό συμβούλιο Αθήνας. Για την ευκολία της συζήτησης καλό θα ήταν να υπάρχουν γραπτά υπομνήματα από τις Ενώσεις, καθώς και να ενημερωθούν οι Σύλλογοι Γονέων με στόχο να παρευρεθούν εφόσον το επιθυμούν.

Με εκτίμηση,

          Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                     Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ                             ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ

(τηλ. επικοινωνίας: 6976439775)                               (τηλ. επικοινωνίας: 6973397548)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το