Εκπαιδευτικός Όμιλος – Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΩΝ
ΟΛΟΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/9, 13.30

Η αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (υποτελής στην ΕΕ και θλιβερός μισθοφόρος των ΗΠΑ με τις οποίες μοιράζεται «κοινές αξίες»), όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, επεκτείνει όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας σύμφωνα με τις «βέλτιστες πρακτικές» του ΟΟΣΑ, της Ε.Ε. και των εργοδοτών, με στόχο την άρση της μονιμότητας και την κατάργηση κάθε κεκτημένου εργασιακού δικαιώματος. Έχει διογκώσει την ανεργία και έχει δημιουργήσει μια συνεχώς αυξανόμενη «κατηγορία» εργαζομένων τους «μόνιμους συμβασιούχους».

Η τακτική των μηδενικών ουσιαστικά διορισμών τα τελευταία 8 χρόνια στην εκπαίδευση έχει εκτινάξει τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι αποτελούν πλέον το σκελετό του δημόσιου σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.

Είναι φανερό ότι η νέα κανονικότητα της μεταμνημονιακής περιόδου περιλαμβάνει τη συνέχιση των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων με τα δημοσιονομικά πλεονάσματα λαιμητόμο και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις που διαλύουν τη ζωή μας, τα κοινωνικά αγαθά, την εκπαίδευση.

Την ίδια ώρα, η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ (ΣΥΝΕΚ – ΔΑΚΕ – ΠΕΚ), Θεωρεί λαϊκισμό τον αμετακίνητο αγώνα να εγκριθούν όλα τα ολιγομελή τμήματα, έλλειψη πνεύματος διαλόγου τη μονομερή απαίτηση απόσυρσης των εξαγγελιών Γαβρόγλου, αδιανόητη την οργάνωση της απεργίας – αποχής για την αξιολόγηση.

Συνάδελφοι-ισσες

Δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να δεχθούμε τη συνέχισης της πολιτικής των μηδενικών διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών για δέκατη συνεχή χρονιά που ακολούθησαν και ακολουθούν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις

Την Παρασκευή 28/9 καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς στη συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας στις 13.30 για να απαιτήσουμε την κάλυψη όλων των εκπαιδευτικών κενών με μαζικούς διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών εδώ και τώρα.

Οι χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών συναδέλφων στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση από τις αρχές του Σεπτέμβρη δείχνουν με τον καλύτερο τρόπο τις τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες των σχολείων και το γεγονός ότι τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς τους συναδέλφους αναπληρωτές που καλύπτουν χρόνια τώρα τον εαυτό τους!
Θα ακολουθήσουν προφανώς και άλλες προσλήψεις αναπληρωτών, αφού τα κενά είναι μεγάλα παρά την «κανονικότητα» που διαφημίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ.
Η «κανονικότητα» αυτή βασίζεται σε όλα τα μνημονιακά μέτρα και για την εκπαίδευση, το κλείσιμο των «ολιγομελών» τμημάτων, τον ασφυκτικό κεντρικό έλεγχο των εγγραφών, την απαγόρευση ανάπτυξης των τμημάτων με περιορισμό την πρόβλεψη από την Άνοιξη, την αύξηση του ωραρίου κατά 2 ώρες από το 2013, την αύξηση ωραρίου στους υπευθύνων εργαστηρίων στην Πληροφορική και τις Φυσικές Επιστήμες, τον περιορισμό στην ανάπτυξη τμημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα, τις εκατοντάδες συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων κλπ.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικούμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας! Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις, το εκπαιδευτικό κίνημα θα δώσει τις απαντήσεις στο δρόμο και θα επιβάλει το ΔΙΚΑΙΟ των ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΩΡΑ
– Μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών Να καλυφθούν όλα τα κενά εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων σε Γενική και Ειδική Αγωγή!
– Μονιμοποίηση ΟΛΩΝ των συμβασιούχων-αναπληρωτριών/τών. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.
– Όχι στο νέο προσοντολόγιο (ΟΟΣΑ) που οδηγεί σε απολύσεις, στη διάσπαση, τον ανταγωνισμό, το κυνήγι προσόντων και την αξιολόγηση.
– Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων και συμβασιούχων εκπαιδευτικών!
– Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα – προστασία μητρότητας, εξίσωση αδειών.
– Να στελεχωθούν όλα τα Τμήματα Ένταξης, οι Τάξεις Υποδοχής.
– Επίδομα στέγασης, δωρεάν μετακίνηση και σίτιση για όλους τους αναπληρωτές!
– Να μην κλείσει κανένα τμήμα σε ΕΠΑΛ, Λύκεια και Γυμνάσια!
– Το εκπαιδευτικό μνημόνιο να μην εφαρμοστεί. Επαναφορά του ωραρίου στα προ του 2013 επίπεδα, κατάργηση όλων των περιοριστικών εγκυκλίων.
– Μείωση αριθμού μαθητών ανά τμήμα, καμία συγχώνευση/ κατάργηση, μείωση ορίου συνταξιοδότησης.
– Όχι στις πολλαπλές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, μονίμων και αναπληρωτών προκειμένου να καλύψουν το ωράριο. Τοποθέτηση σε δύο σχολεία το πολύ.
– Γενναία αύξηση κονδυλίων από τον προϋπολογισμό για την Παιδεία
– Για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση χωρίς ταξικούς φραγμούς για όλους τους μαθητές.

antitetradia.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το