ΕΝΩΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ  ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ  ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΚΑΛΕΣΜΑ: την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΪΟΥ 2021 ώρα 13:30 στο ΥΠΑΙΘ

Η Ένωση Εκπαιδευτικών Εικαστικών Μαθημάτων και ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, κλιμακώνοντας τον αγώνα, καλούμε εκ νέου σε συγκέντρωση τα μέλη μας, τους θιγόμενους και τους επιστημονικούς φορείς τους, την Παρασκευή 21 Μαΐου 2021, ώρα 13:30 στο Υπουργείο Παιδείας, εν όψει των διορισμών των εκπαιδευτικών, με αίτημα αφ’ ενός τη ΣΥΣΤΑΣΗ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ για τους κλάδους ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ, ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ-ΗΘΟΠΟΙΩΝ, ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ, ΓΑΛΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, αφ’ εταίρου σε ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ των θέσεων διορισθέντων σε όλους τους κλάδους, αναλογικά με τον πραγματικό αριθμό εργαζομένων ως αναπληρωτών όλα αυτά τα χρόνια και όχι ανάλογα με τις υπάρχουσες κενές οργανικές.

Δεν έχουν συσταθεί οργανικές θέσεις για τους παραπάνω πέντε κλάδους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και το Υπουργείο διατείνεται ότι θα προβεί σε διορισμούς κατ’ αναλογία κενών οργανικών, γεγονός, που αν όντως εφαρμοστεί, θα οδηγήσει στον αφανισμό αυτών των ειδικοτήτων από τη λίστα διορισμών.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΩΡΙΖΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΩΤΕΥΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΕΣ!

Σημειώνουμε ότι φέτος το Υπουργείο αναγκάστηκε να προβεί σε διορισμό περισσότερων των 50.000 αναπληρωτών για να καλύψει τα λειτουργικά του κενά και διατυμπανίζει 5.500 θέσεις, που στην πραγματικότητα δεν φτάνουν για να καλύψουν ούτε το 1/3 των υφιστάμενων κενών οργανικών, δεδομένου ότι πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν φέτος επιπλέον 7000 συνάδελφοι.

Στη νέα κινητοποίηση της 21-5-21 που οργανώνουν η ΕΝ.ΕΚ.Ε.Μ. και ο Π.Ε.ΣΥ.Θ, έχουν κληθεί επίσης η ΔΟΕ και οι ΣΕΠΕ να την υποστηρίξουν με κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει ότι συμμετέχουν και στηρίζουν την συγκέντρωση 15 Σύλλογοι/ Σωματεία

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το