ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΣΚΟΥΜΕΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΣΠΑ Πέμπτη 18/11, 14:15, Φουαγιέ Δικαστηρίων

Ήδη από την αρχή του προγράμματος του ΕΣΠΑ για άσκηση στα δικαστήρια, άρχισαν να ανακύπτουν σοβαρά προβλήματα, σε βασικά σημεία, της σύμβασης την οποία τόσο όσοι συμμετέχουμε στον Α’ αλλά και στον Β΄ κύκλο, κληθήκαμε να υπογράψουμε. Παρά τη σχετική πρόβλεψη στη σύμβαση για μηνιαία καταβολή των χρημάτων, παραμένουμε απλήρωτοι, ενώ οι συνάδελφοι που ξεκίνησαν τώρα το πρόγραμμα, αναμένεται να δούνε τον πρώτο τους μισθό το Φεβρουάριο του 2022!

Επίσης, αντίθετα με την αρχική διαβεβαίωση των τεχνικών συμβούλων για δικαίωμα των ασκουμένων σε νόμιμες άδειες, ενημερωθήκαμε ότι δεν υφίσταται, εν τέλει, καμία σχετική πρόβλεψη, καθώς και ότι δεν τις δικαιούμαστε. Ενόψει της καινούργιας ενημέρωσης, που λάβαμε πριν λίγες μέρες για -την ήδη καθυστερημένη- καταβολή των οφειλόμενων χρημάτων το Δεκέμβρη του 2021, είναι έλλογο να αναρωτιόμαστε αν, μετά από συνεχείς αναλήθειες και παραβάσεις της σύμβασης από μέρους τους, μπορούμε να εμπιστευόμαστε τα λεγόμενα τους.

Η απροθυμία των υπευθύνων του προγράμματος για ουσιαστική επικοινωνία μαζί μας και η μετακύληση των ευθυνών, αποσκοπεί στην αποσιώπηση του προβλήματος, την ίδια στιγμή που όσοι δουλεύουμε στο πρόγραμμα δεν ξέρουμε πως θα ανταπεξέλθουμε οικονομικά για 4 μήνες χωρίς μισθό.

Με βάση τα παραπάνω,

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας ασκούμενους του Α’ και Β’ κύκλου, σε Ανοιχτή Συνέλευση, την Πέμπτη 18-11 και ώρα 14:15 μ.μ στο Φουαγιέ του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.

Καλούμε τους συναδέλφους που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, σε άλλες πόλεις, να προβούν σε αντίστοιχες κινήσεις .

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το