Στις 2 Οκτώβρη έγιναν οι τοπικές εκλογές σε 1.192 δήμους. Αν και η εν λόγω διαδικασία αφορούσε την ανάδειξη εκπροσώπων 12 εκ. Ιταλών, η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 54,7%, πιστοποιώντας τη συσσωρευμένη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση του λαού, απότοκο της κλιμάκωσης της αντιλαϊκής πολιτικής της φτώχειας του εκφασισμού του κράτους και της καταστολής, αλλά και της εγκληματικής διαχείρισης της πανδημίας με τις εκατόμβες νεκρών.

Στις μεγάλες πόλεις (Μιλάνο, Μπολόνια, Νάπολι) οι υποψήφιοι της κεντροαριστεράς κέρδισαν με δεκανίκι το κόμμα των πέντε αστέρων (το οποίο χωρίς αυτή τη συμμαχία δεν μπορεί να σταθεί σε πανεθνική κλίμακα) και λεηλατώντας την ανυπόληπτη «Ιταλική Αριστερά». Στη Ρώμη, τα πάντα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο μεταξύ του κεντροαριστερού υποψηφίου και πρώην υπουργού οικονομικών Γκουαλτιέρι και του κεντροδεξιού υποψηφίου.
Κατά τα λοιπά, αποδυναμωμένη βγήκε η Λέγκα του Σαλβίνι, ο στενός συνεργάτης του οποίου, Μορίζι, εμπλέκεται σε βορβορώδεις υποθέσεις. Σε σχετική υποχώρηση και το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια του Μπερλουσκόνι που συναγωνίζεται με τους πέντε αστέρες σε δηλώσεις νομιμοφροσύνης στην κυβέρνηση υπό την μπαγκέτα του Ντράγκι, ενώ ενισχυμένοι εμφανίζονται οι καθαρόαιμοι φασίστες του κόμματος Αδέρφια της Ιταλίας που δε φαίνεται να επηρεάζονται προς το παρόν από την αποκάλυψη σκανδάλου παράνομης χρηματοδότησης.

Αν και η δημοτικότητα του Σαλβίνι βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ο ίδιος επιχαίρει για τη ρατσιστική καταδίκη σε 13 χρόνια κάθειρξης του πρώην δημάρχου του χωριού Ριάτσε στη νότια Καλαβρία, Ν. Λουκάνο. Ο Σαλβίνι είχε άλλωστε καταδικάσει τον Λουκάνο το 2018 σε κατ’ οίκον περιορισμό για «υποστήριξη παράνομης μετανάστευσης». Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Ριάτσε, ο Λουκάνο εγκατέστησε στο εν λόγω χωριό των 1.800 κατοίκων πάνω από 500 μετανάστες βοηθώντας τους στην εύρεση εργασίας και στην ομαλή ενσωμάτωση στην τοπική κοινωνία. Ωστόσο ο εισαγγελέας της Καλαβρίας, όπως και τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης (La Republica),σε μια διαστροφή της κοινής λογικής κάνουν λόγο για στήσιμο εγκληματικού συστήματος εκ μέρους του Λουκάνο.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το