Τμήμα του οπλισμού που βρέθηκε σε έναν από τους 19 χώρους που ερεύνησε η Ιταλική αστυνομία

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε 16 πόλεις της Ιταλίας οδήγησε στην κατάσχεση οπλισμού και τη σύλληψη τουλάχιστον 12 ατόμων, που σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ένα νέο Ναζιστικό κόμμα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Σικελίας, που ηγήθηκε της διετούς έρευνας στην υπόθεση, οι υπερεθνικιστές παραστρατιωτικοί επιθυμούσαν να δημιουργήσουν μια «ανοιχτά φιλο-Ναζιστική, ξενοφοβική και αντισημιτική ομάδα» την οποία θα ονόμαζαν «Ιταλικό Εθνικό Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα».

Στον κατασχεθέντα οπλισμό συμπεριλαμβάνονται όπλα στρατιωτικού τύπου, κυνηγετικά όπλα, πιστόλια, μαχαίρια και σπαθιά, ακόμα και μία βαλλίστρα. Κατασχέθηκαν επίσης ποσότητες εκρηκτικών, για τις οποίες η ιταλική αστυνομία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες.

Στην ηγεσία της οργάνωσης φέρεται να ήταν μια 50χρονη γυναίκα από την πόλη της Πάντοβα, που σύμφωνα με την αστυνομία χρησιμοποιούσε το παρατσούκλι «Αρχιλοχίας του Χίτλερ». Η αστυνομική έρευνα στο σπίτι της αποκάλυψε αντισημιτική προπαγάνδα και υλικό που έφερε τη σβάστικα.

Κεντρικό ρόλο στην εξάρθρωση της οργάνωσης φέρεται να έχει παίξει πληροφοριοδότης, πρώην ηγετικό στέλεχος της Καλαβρέζικης μαφίας, ο οποίος βοήθησε στην εκπαίδευση των μελών της οργάνωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η νεοναζιστική ομάδα είχε επαφές με αντίστοιχης ιδεολογίας οργανώσεις του εξωτερικού, συμπεριλαμβανόμενης της Βρετανικής «Combat 18» και της Πορτογαλικής «Νέας Κοινωνικής Τάξης».

Τον περασμένο Ιούλιο η ιταλική αστυνομία είχε εξαρθρώσει παρόμοια νεοναζιστική οργάνωση, ανακαλύπτοντας αποθήκες οπλισμού, που περιείχαν μέχρι και πύραυλο αέρος-αέρος. Νωρίτερα τον Νοέμβριο, συνελήφθησαν δύο άνδρες με δεσμούς με τρίτη ακροδεξιά οργάνωση, οι οποίοι σχεδίαζαν επίθεση σε ισλαμικό τέμενος.

Πηγές: telesurRT μέσω info-war.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το