Διακήρυξη της ΠΠΣΠ

Η Προοδευτική Πανσπουδαστική Συνδικαλιστική Παράταξη (ΠΠΣΠ) είναι η σπουδαστική παράταξη που δημιουργήθηκε κάτω από την επίδραση που άσκησε η ιδεολογικοπολιτική γραμμή των μαρξιστών-λενινιστών.

Οι ιδεολογικοπολιτικές θέσεις των μαρξιστών-λενινιστών και η κριτική τους , μέσα από τις στήλες του περιοδικού «Αναγέννηση», στην γενική ρεβιζιονιστική πολιτική της ηγεσία της ΕΔΑ και ειδικότερα στο «νέο πνεύμα» και στην «στροφή» που επέβαλε η ρεβιζιονιστική πολιτική στη Νεολαία της ΕΔΑ , είχαν σαν αποτέλεσμα την συσπείρωση αριστερών αγωνιστών φοιτητών γύρω από μια συνεπή αριστερή κατεύθυνση, η οποία αποτυπώθηκε με τη δράση τους στις σχολές και τους σπουδαστικούς συλλόγους αλλά και μέσα από το περιοδικό «Σπουδαστικός Κόσμος».

Στις 11 Απριλίου του 1966, 37 σπουδαστές της Συνεπούς Αριστεράς από Πανεπιστημιακές και Πολυτεχνικές σχολές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης υπέγραψαν και έδωσαν στην δημοσιότητα «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ προς όλους τους προοδευτικούς, προς όλους τους δημοκρατικούς φοιτητές» που θα οδηγήσει στην δημιουργία της ΠΠΣΠ. Παρουσιάζουμε εδώ ένα αντίτυπο της.

Διαβάστε το σε μορφή PDF

Πηγή: Μορφωτικές Εκδόσεις

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το