Ο πρώην τραπεζίτης, Γκιγέρμο Λάσο, είναι ο νικητής των εκλογών που διεξήχθησαν στον Ισημερινό την περασμένη Κυριακή, με υψηλό ποσοστό, άνω του 50 τοις εκατό.
Ο Λάσο θεωρείται από πολλούς ως συνεχιστής του μισητού Λένι Μορένο, ο οποίος είχε καταρρεύσει δημοσκοπικά και εναντίον των πολιτικών του είχαν αναπτυχθεί μαζικοί και νικηφόροι αγώνες τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο ο Λάσο είναι πρωτοεμφανιζόμενος στην πολιτική και εκτιμάται ότι αυτό τον βοήθησε.

Για αυτό το λόγο, η νίκη του 65χρονου Λάσο ήταν απρόσμενη, καθώς θεωρούνταν ότι ο «κληρονόμος» του Ράφαελ Κορέα, ο οικονομολόγος ονό­ματι Αντρές Αραούθ, θα επικρατούσε με σχετική άνεση. Φαίνεται όμως ότι μια σειρά μέσα που δεν πήραν το μάθημά τους από την προηγούμενη θητεία του Κορέα, μιλώντας προεκλογικά πάλι για «επανάσταση» που θα σαρώσει, παρασύρθηκαν και μπέρδεψαν την επιθυμία τους για πραγματικότητα.
Σε κάθε περίπτωση, ο λαός του Ισημερινού έχει πρόσφατη αγωνιστική εμπειρία για το πού μπορεί να βασιστεί για να υπερασπίσει τα συμφέροντά του, από τις πολιτικές που θέλει να εφαρμόσει ο Γκιγέρμο Λάσο.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το