Πάνω από 60 αγρότες που καταλαμβάνουν δρόμους στα σύνορα του Δελχί έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής, κυρίως λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών

Ο έβδομος γύρος συνομιλιών μεταξύ των διαμαρτυρόμενων αγροτών και της ινδικής κυβέρνησης έληξε χωρίς αποτέλεσμα τη Δευτέρα, καθώς οι ηγέτες των αγροτών επέμεναν στην κατάργηση των τριών αντιαγροτικών γεωργικών νόμων, ένα αίτημα που απορρίφθηκε από τους υπουργούς.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Γεωργίας Narendra Singh Tomar και τον υπουργό Βιομηχανίας Piyush Goyal, ενώ οι αγρότες εκπροσωπήθηκαν από διάφορους ηγέτες από 41 συνδικάτα αγροτών.

Η ινδική κυβέρνηση και οι αγρότες συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά την Παρασκευή για τον όγδοο γύρο με στόχο να σπάσουν το αδιέξοδο.

“Θα διεξαχθούν συνομιλίες σχετικά με τους νόμους της γεωργίας με όλους τους εκπροσώπους των αγροτικών ενώσεων από διαφορετικά κράτη και μπορεί να προχωρήσει συζήτηση σχετικά με τη νομοθεσία για τη γεωργία για την επίλυση αμφισβητούμενων ζητημάτων”, δήλωσε ο Τομάρ.

Η συνάντηση ξεκίνησε με δύο λεπτά σιωπή για τους διαμαρτυρόμενους αγρότες που πέθαναν κατά τη διάρκεια της ταραχής. Σύμφωνα με αναφορές, περισσότεροι από 60 αγρότες που καταλαμβάνουν δρόμους στα σύνορα του Δελχί έχουν πεθάνει, κυρίως λόγω ακραίων καιρικών συνθηκών.

Οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες απείλησαν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση την Ημέρα Δημοκρατίας της Ινδίας στις 26 Ιανουαρίου εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Χιλιάδες αγρότες διαμαρτύρονται για πάνω από ένα μήνα μέσα και γύρω από την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, καταλαμβάνοντας δρόμους και απαιτούν την απόσυρση τριών αμφισβητούμενων γεωργικών νόμων.

Ο πρωθυπουργός Νάρεντα Μόντι υπερασπίζεται έντονα τους νόμους από τη στιγμή που ξέσπασε η διαμαρτυρία την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου 2020.

πηγή: telesurenglish.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το