Στην Ικαρία, παρά την τρομοκρατία, παρά τις απαγορεύσεις και τη φασιστικού τύπου εφεύρεση των προστίμων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, ενάντια στον πιο σκληρό αντιλαϊκό προϋπολογισμό των τελευταίων χρόνων. Την συγκέντρωση καλούσαν με στάση εργασίας, ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας, και η ΕΛΜΕ Ικαρίας Φούρνων. Όπως πανελλαδικά τα τριτοβάθμια, δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων που ελέγχονται από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ , τήρησαν σιγήν ιχθύος, όπως τηρούν εδώ και μήνες, έτσι και στην Ικαρία, τα πρωτοβάθμια σωματεία (8) και το Εργατικό Κέντρο Σάμου, που ελέγχονται από το ΚΚΕ και σήμερα δεν έκαναν απολύτως τίποτα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν δεκάδες εργαζομένων, ορισμένοι διασχίζοντας έως και 70χλμ μέχρι να φτάσουν, στο χώρο του Νοσοκομείου.

Ο ΣΕΝΙ και η ΕΛΜΕ από τις αρχές Απρίλη, σηκώνουν το βάρος όλων των κινητοποιήσεων που έχουν γίνει στο νησί. Στη σημερινή συγκέντρωση, που καλούσε και η ΕΡΓΑΣ Ικαρίας, ο πρόεδρος του ΣΕΝΙ, Σ. Δρούλιας ανέπτυξε τα σοβαρά προβλήματα ειδικά στον τομέα της υγείας, που θα προστεθούν στα είδη υπάρχοντα με τον νέο προϋπολογισμό. Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ, Χ. Δάμαλος ανέπτυξε επίσης το σύνολο των περικοπών στον κοινωνικό τομέα. Εκ μέρους της ΕΡΓΑΣ μίλησε ο σ. Β. Πετράκης. Και οι τρεις ομιλητές αναφέρθηκαν στις σοβαρές ευθύνες των δυνάμεων που αναφέρονται στην αριστερά και κρατάνε τους εργαζόμενους «στο σπίτι», παραπέμποντας στο «θα λογαριαστούμε μετά». Αφού δηλαδή περάσουν και παγιωθούν όλα τα μέτρα που στραγγαλίζουν τις ζωές μας και διαλύουν το δημόσιο σύστημα υγείας και την ίδια την υγεία του λαού, για την οποία τάχα νοιάζονται οι κυβερνώντες.

Είναι αξιοθρήνητη η στάση εκπροσώπων σωματείων που ελέγχει το ΚΚΕ, που έρχονται ένας, δύο η τρείς και χαιρετάνε κάθε φορά τις συγκεντρώσεις, κρατώντας νεκρά και απόλυτα αδρανή τα σωματεία που ελέγχουν, την ώρα που η κυβέρνηση χτυπάει με νόμους ακόμα και την ίδια την ύπαρξή τους. Έρχονται μερικοί στις συγκεντρώσεις για να πούνε είμαστε κι εμείς εκεί! Σε τέτοια αθλιότητα διάσπαση και νέκρα σέρνουν χρόνια τώρα τα συλλογικά όργανα των εργαζομένων, βοηθώντας να περνούν όλα τα αντεργατικά μέτρα των κυβερνήσεων.

Στη συγκέντρωση κόντρα στις πιέσεις των καιρών, εκφράστηκε καθαρά η θέση ότι ο λαός δεν κινδυνεύει από τους αγώνες του ενάντια στην εγκληματική πολιτική της ΝΔ, όπως κηρύττει ο Χρυσοχοΐδης και αποδέχονται οι ρεφορμιστές κάθε απόχρωσης. Ο λαός είναι ο μόνος που μπορεί να περιφρουρήσει την υγεία του λαού και κινδυνεύει μόνο από την συνέχιση της επιβολής αυτής της πολιτικής. Παρά τις δυσκολίες η συγκέντρωση έκλεισε με εκφρασμένη την πεποίθηση ότι ο μόνος δρόμος για να απαντήσουμε στη λυσσαλέα κυβερνητική επίθεση είναι ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το