Ανταπόκριση από την συγκέντρωση 18/3 στον Άγιο Κήρυκο

Με σημαντική συμμετοχή κόσμου, πραγματοποιήθηκε, στον Άγιο Κήρυκο (18/3)  η συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου και στην οποία καλούσε και η ΕΛΜΕ ικαρίας Φούρνων. Και τα δύο σωματεία είχαν προκηρύξει στάση  11:00-14:00.

Η κινητοποίηση με κεντρικά αιτήματα για Υγεία-Παιδεία-Δημοκρατικά Δικαιώματα,  πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των πανελλαδικών στάσεων της ΠΟΕΔΗΝ, της ΟΕΝΓΕ και για το ζήτημα της δίωξης του Κώστα Καταραχια΄.

Κάτω από το βάρος των εξελίξεων των τελευταίων ημερών και το κλείσιμο των σχολείων, στο επίκεντρο της συγκέντρωσης βρέθηκαν τα εκπαιδευτικά ζητήματα και τεθηκε επιτακτικά το αίτημα για το άνοιγμα των σχολείων.

Χαρακτηριστική ήταν και η συμμετοχή των γονιών. Άλλωστε στο νησί εδώ και μέρες τα εκπαιδευτικά σωματεία, οι σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών βρίσκονται σε διαρκή αναβρασμό, προκειμένου να πιέσουν με κάθε τρόπο για να ξανανοίξουν τα σχολεία. Ήδη πολλοί σύλλογοι γονέων έχουν πάρει αποφάσεις για αποχή από την τηλεκπαίδευση.

Στην συγκέντρωση χαιρέτησε εκπρόσωπος της Πυξίδας και ακολούθησε η τοποθέτηση του προέδρου της ΕΛΜΕ και η κεντρική ομιλία από τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου. Κοινός τόπος ήταν η θέση ότι οι λαϊκοί αγώνες που ξέσπασαν το τελευταίο διάστημα αποτελούν πραγματικά βήματα ελπίδας για το φρενάρισμα και την ανατροπή της εγκληματικής και αδιέξοδης πολιτικής. Αυτοί οι αγώνες πρέπει να μαζικοποιηθούν και να συνεχιστούν αποφασιστικά και αταλάντευτα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το