Σχόλιο σε ένα δημοσίευμα ( https://www.ikariaki.gr/editorial-koronoios-stin-ikaria-gegonota-kai-symperifores/ ) της Ικαριακής Εφημερίδας ikariaki

Aφού

«Όλοι μας έχουμε τις Πολιτικές μας απόψεις και Ιδεολογίες και είναι όλες απολύτως σεβαστές,» επιτρέψτε μου να διατυπώσω και κάποιες δικές μου απόψεις και παρατηρήσεις όπως άλλωστε κάνετε και σεις χωρίς μάλιστα να το θεωρείται αυτό μικροπολιτική.

Ελπίζω να φιλοξενήσετε το σχόλιο μου και σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

Είμαι έγκλειστης του κορονοιου είμαι στην ομάδα υψηλού κινδύνου ζω τις ελλείψεις στα θέματα της υγείας και θυμώνω όταν μας συστήνεται ουσιαστικά να το βουλώσουμε και να ακολουθούμε τις εντολές της πολιτείας είτε μας αρέσει είτε όχι

Τώρα είναι που πρέπει να γίνουν οι συζητήσεις! που αποδεικνύεται περίτρανα πως ο βασιλιάς είναι γυμνός. Σήμερα που φαίνεται ότι η πολιτική των μνημονίων άφησε το σύστημα υγείας ανοχύρωτο.

Δεν πρέπει να μιλάμε και να κάνουμε κριτική που τα νοσοκομεία μας δεν είναι στελεχωμένα;;;

Να ξεχάσουμε ότι το δικό μας νοσοκομείο παραμένει ανοιχτό κόντρα στη πολιτική του κλεισίματος νοσοκομείων χάρη στου αγώνες των Καριωτών μαζί με τους γιατρούς πλην όμως χωρίς το απαραίτητο προσωπικό;;;

Να ξεχνάμε ότι αυτοί που μας κυβερνούν είναι οι κατ εξοχήν υπέρμαχοι της διάλυσης των δομών του δημοσίου και αρνούνται ακόμη και τώρα μαζικούς μόνιμους διορισμούς προσωπικού και επιμένουν πεισματικά στην υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας ενώ μοιράζουν απλόχερα στου ιδιώτες ; Που πάλι είδαν τη κρίση σαν ευκαιρία.

Να κλείσουμε τα αυτιά μας στις κραυγές των Γιατρών που είναι απροστάτευτοι άοπλοι μπροστά σ αυτή τη μάχη; Που τους λείπουν ΜΕΘ Αναπνευστήρες γάντια μάσκες; Που ζητάν μαζικούς ελέγχους για κρούσματα και δε έχουν;

Με τέτοια άλυτα προβλήματα πως αυτή η προτεραιότητα που και σεις θέτετε είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί;

Πόσο αποτελεσματική μπορεί να « είναι η ενεργή προστασία με κάθε τρόπο της Υγείας του νησιού.»

Πως θα κερδηθεί « η μάχη απέναντι σε έναν Ιο που έχει καθηλώσει όλο τον κόσμο»

Να μην ανησυχούμε για τη ανεργία που καλπάζει για τους μισθούς που μειώνονται για τα αντιλαϊκά νομοθετήματα;;; Όχι η κρίση δεν ακολουθεί υποχρεωτικά την πανδημία. Γι αυτό είναι οι οργανωμένες κοινωνίες. Αυτά προβλέπουν και γι αυτά είναι πάντα έτοιμες. Εκτός και αν, ξαναλέω, βλέπουν τη κρίση σαν ευκαιρία.

Ναι θα μείνουμε στο σπίτι.

Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να διαφυλάξουμε τους γύρο μας και τους εαυτούς μας

Δεν θα το κάνουμε όμως επειδή οι κυβερνήτες προσπαθούν να μας φορτώσουν τις δικές τους ευθύνες με τα περί ατομικής ευθύνης. Θα το κάνουμε επειδή μας άφησαν απροστάτευτους με αδύναμο το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτή είναι η μεγάλη ευθύνη και αυτοί την έχουν.

Θα το κάνουμε γιατί ξέρουμε πως το «να είσαι σε μόνιμη επικοινωνία με το γιατρό σου» εδώ στην Ικαρία είναι κενό γράμμα

Θα το κάνουμε γιατί ξέρουμε πως το νοσοκομείο μας δεν αντέχει.

Θα το κάνουμε χωρίς να απεμπολήσουμε το δικαίωμα να ανησυχούμε γι όλα αυτά να σκεφτόμαστε να μιλάμε και να φωνάζουμε αν χρειαστεί και κάτω από τις μάσκες ακόμη. Θα το κάνουμε τώρα! γιατί η επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι πραγματικά ζήτημα ζωής και θανάτου για τους Καριώτες

Αν όλα αυτά εσείς τα λέτε μικροπολιτική ή ρεβανσισμό επιτρέψτε μου να διαφωνήσω και να τονίσω ότι κακώς χαρακτηρίζετε με αυτόν τον τρόπο τους συμπατριώτες μας που παραμένουν ανήσυχοι και προβληματισμένοι.

Η  1η απαντηση   ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΚΤΗ      

     αγαπητέ σας ευχαριστώ για τον σχολιασμό σας.

Το άρθρο μου γράφτηκε σε μια στιγμή να κατευνάσει τα πνεύματα, από ότι βλέπω όμως στη πλειοψηφία οι σχολιαστές μένουν σε μια αποστροφή του λόγου μου που έλεγε ξεκάθαρα πως οι μέρες της Πανδημίας δεν είναι ιδανικές για κριτική. Θα το εξηγήσω γιατί πάνω σε αυτό μπορεί ο κάθε ένας να βγάλει τα δικά του (λάθος πολλές φορες) συμπεράσματα. Πουθενά δεν αναφέρθηκε ότι δεν υπάρχουν τραγικές ελλείψεις στο σύστημα υγείας μας και ότι συστήνω να μην το σχολιάζουμε κτλ. Όμως θεωρώ πως τις μέρες που είμαστε σε καραντίνα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να φτιαχτεί

τώρα ΜΕΘ. Ακόμα και οι προλήψεις που προκηρύχθηκαν δεν έχουν την αποδοχή απο τους υποψήφιους που θα έπρεπε.

Τι λέω λοιπόν. Τώρα θα πορευτούμε με ότι έχουμε. Καμία ανοχή και καμία αβάντα σε κανέναν κυβερνοντα, όμως να βλέπουμε και τη πραγματική εικόνα Όχι αυτή που θα θέλαμε μόνο.

Σε ένα μήνα (θεωρώ τοσο θα κρατήσει) μπορούμε να μιλήσουμε αναλυτικά και να δούμε και να προτείνουμε λύσεις και γιατί οχι να καταγγείλουμε. Αυτό είναι το σκεπτικό μου.

Σας εύχομαι υγεία και μακάρι εμείς εδώ στην Ελλάδα να συνεχίσουμε να έχουμε τη πολυτέλεια να κουβεντιάζουμε εκ του ασφαλούς χωρίς να αντιμετωπίζουμε τις εκατόμβες νεκρών συνανθρώπων μας όπως οι γειτονικές (και όχι μόνο χωρες)

 Νέο σχόλιο απάντηση  

  Εσείς θα κατευνάζετε αλλά εμείς θα συνεχίσουμε να φωνάζουμε. Σας εύχομαι και εγώ υγεία και ευχαριστώ για τη φιλοξενία Υ.Γ. Οι προσλήψεις;;……Η ‘Έκκληση” για σύμβαση δυο χρόνων. Δηλαδή Ελάτε για δυο χρόνια να πεθάνετε Αν όμως γλυτώσετε θα σας διώξουμε.

Η 2η απάντηση του Συντάκτη

“εσεις” και “εμείς” και οι… “αλλοι” από διαχωρισμούς καλά πάμε. Μόνο που απέναντι στο Κορωνοϊό είμαστε “όλοι μαζι”. Όταν αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις κρίσεις έτσι οπως πρεπει (ολοι μαζι δηλαδη) ίσως να έχουμε και κάποια ελπίδα.

Νέο και τελευταίο σχόλιο

Αυτή η κουβέντα στο fb είναι αδιέξοδη δεν τελειώνει και δεν βγάζει πουθενά Μια παρατήρηση και κλείνω: Το όλοι μαζί δεν ισχύει ούτε και στην επιδημία Υπάρχουν δυο Ελλάδες Μια που στενάζει και μια που αυτούς τους στεναγμούς τους κάνει ευκαιρία και πλουτίζει. ΠΧ Για άλλους έχει ΜΕΘ άλλοι πεθαίνουν στα σπίτια τους Άλλοι πουλάνε διπλάσια το εμπόρευμά τους στη κρίση ενώ άλλοι χάνουν το μισό του μισθού τους ή και τη δουλειά τους Το όλοι μαζί αυτό ακριβώς συγκαλύπτει Τους διαχωρισμούς δεν τους κάνουμε εμείς Τους κάνουν οι πολιτικές Και συ διαλέγεις με ποιους θα πας και πους θα αφήσεις.

Διαβάστε και αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το