Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Θλίψη και οδύνη για την απώλεια της συναδέλφου Αφροδίτης Κοτσυφάκη

Αποχαιρετούμε με θλίψη και οδύνη τη συνάδελφο Αφροδίτη Κοτσυφάκη, αγωνίστρια του εκπαιδευτικού και λαϊκού κινήματος, που χθες το βράδυ έφυγε από τη ζωή, αφού πάλεψε με μεγάλη γενναιότητα και δύναμη με τον καρκίνο για 25 ολόκληρα χρόνια, δίνοντας παράδειγμα ζωής και αγώνα σε όλους μας.

Η Αφροδίτη, από τότε που ήρθε για να σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή της Θεσσαλονίκης από την πατρίδα της την Κρήτη που υπεραγαπούσε, και μέχρι το τέλος, ήταν στην πρώτη γραμμή στον αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του δημόσιου σχολείου. Αδιάκοπη ήταν η προσφορά της στους μαθητές της στους οποίους δεν πρόσφερε μόνο γνώση, αλλά και αξίες, αρχές και ιδανικά.

Τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε στο 3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και συμμετείχε ενεργά στους αγώνες και τις διαδικασίες του εκπαιδευτικού κινήματος και της Ε ΕΛΜΕ, θέτοντας τον εαυτό της στη διάθεση του σωματείου μέχρι το τέλος στον αγώνα κατά της αξιολόγησης και στις παρεμβάσεις του στα σχολεία, όπου συμμετείχε ενεργά παρά τα σοβαρά προβλήματα της υγείας της. Για πολλά χρόνια συμμετείχε στην Α ΕΛΜΕ και στο ΔΣ εκπροσώπησε τις Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών.

Η Αφροδίτη αποτελεί παράδειγμα αγωνίστριας, εκπαιδευτικού, αλλά κυρίως ανθρώπου που όλοι τόσο έχουμε ανάγκη. Υπηρέτησε αρχές και αξίες και αγωνίστηκε για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των φτωχών κι αδύναμων, για να γίνει ο κόσμος μας καλύτερος. Πάλεψε με δύναμη και αποφασιστικότητα όχι μόνο για τη δική της ζωή, αλλά για τις ζωές όλων, όπως όλοι όσοι βάζουν το συλλογικό πάνω από το ατομικό. Θα τη θυμόμαστε ακόμη για την ευγένειά της, τη σεμνότητα, τη νηφαλιότητα, την προσπάθεια συνεισφοράς για να ανοίξουν νέοι δρόμοι, ελπιδοφόροι για το εκπαιδευτικό κίνημα.

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια και τη βαθιά μας λύπη για την απώλεια της Αφροδίτης στους συναγωνιστές της, στο σύντροφό της ζωής της, στην οικογένειά της και στους οικείους της, καθώς και στην εκπαιδευτική κοινότητα του 3ου Γυμνασίου Σταυρούπολης.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο στο χωριό της στην αγαπημένη της Κρήτη. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα αποφασίσει για προσφορά στη μνήμη της.

Το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος Η γραμματέας

Χρήστος Ζαγανίδης Σοφία Στεφανίδου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το