Με τη συμμετοχή νέων συναγωνιστών και φίλων πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Λασιθίου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την τοποθέτηση του σ. Βασίλη Πετράκη, όπου αναλύθηκαν οι θέσεις της ΚΕ του κόμματος πάνω στα κύρια πολιτικά ζητήματα της περιόδου. Ακολούθησαν ερωτήσεις και τοποθετήσεις με τις οποίες επιδιώχθηκε μια πιο διεξοδική συζήτηση σε επιμέρους πλευρές και πτυχές της επικαιρότητας. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα ζητήματα του πολέμου και των κινδύνων της πολεμικής εμπλοκής της χώρας, οι διεθνείς ανακατατάξεις, ο ρόλος της Τουρκίας, η επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και οι εξοπλισμοί. Ιδιαίτερη σημασία στη συζήτηση δόθηκε στην οικοδόμηση της αναγκαίας αγωνιστικής απάντησης του κινήματος και στο ρόλο των σωματείων σε αυτή.

Στο κλείσιμο υπήρξαν απαντήσεις στα ζητήματα που τέθηκαν, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο ζήτημα της πολιτικής κατεύθυνσης του κινήματος σε αυτές τις κρίσιμες συνθήκες, στην ανάγκη της οργάνωσης και την καθοριστική σημασία της ανασύστασης του κόμματος της εργατικής τάξης. Τέλος με μια πολύ σύντομη αναδρομή στα ιστορικά γεγονότα που συνδέονται με την Μακρόνησο, σημειώθηκε η σημασία της επίσκεψης τιμής και.μνήμης που διοργανώνει το Μ-Λ ΚΚΕ στο μαρτυρικό νησί.

Η πολιτική εκδήλωση του Μ-Λ ΚΚΕ στον Άγιο Νικόλαο υπήρξε ένα ακόμη θετικό βήμα στην προσπάθεια για τη συγκρότηση παρουσίας και δράσης της οργάνωσης στην περιοχή.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το