Ανταπόκριση

Χιλιάδες κόσμου έδωσαν το “παρών” στις διαδηλώσεις καταγγελίας του εγκλήματος του κράτους, της κυβέρνησης και της Hellenic train. Ένα έγκλημα που στοίχισε τη ζωή δεκάδων ανθρώπων από τη σύγκρουση των τραίνων, λόγω ανυπαρξίας εξοπλισμού και μέτρων προστασίας.

Το απόγευμα της Τετάρτης 1/3, η συγκέντρωση φοιτητικών συλλόγων και πολιτικών οργανώσεων στον ΟΣΕ ήταν πολύ μαζική και στη συνέχεια ακολούθησε διαδήλωση στο κέντρο της πόλης, η οποία κατέληξε στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, για να καταγγείλει τις κυβερνητικές ευθύνες. 

Η συγκέντρωση και η διαδήλωση είχε παλμό, εκφράζοντας την οργή του λαού και της νεολαίας. 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στον ΟΣΕ, διμοιρίες των ΜΑΤ προκλητικά βρίσκονταν στο σημείο, ενώ αρχικά δημιούργησαν προβλήματα σε φοιτητές, οι οποίοι κλαίγοντας για νεκρούς φίλους τους, ήθελαν να αφήσουν λουλούδια στο χώρο του σταθμού. Η προκλητική στάση της κυβέρνησης, η οποία έστειλε τα ΜΑΤ, δεν πέρασε και τελικά η κατάθεση λουλουδιών πραγματοποιήθηκε, όπως και στη συνέχεια η διαδήλωση.

Την Πέμπτη 2/3, ήταν προγραμματισμένη στην Καμάρα, η συγκέντρωση των καλλιτεχνών ενάντια στο ΠΔ 85. Όπως και πανελλαδικά, έτσι και εδώ, ακολούθησε κάλεσμα γενικό από αυτούς, ώστε ο λαός και η νεολαία να βγουν στο δρόμο μαζί τους ενάντια στο έγκλημα στα Τέμπη. Έτσι, χιλιάδες λαού και νεολαίας συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και διαδήλωσαν στην πόλη. Η διαδήλωση κατευθύνθηκε στον ΟΣΕ και στη συνέχεια πίσω στο Άγαλμα Βενιζέλου. 

Για ακόμα μια φορά, ομάδα του αναρχικού χώρου προσπάθησε τυχοδιωκτικά να πετάξει αντικείμενα στην αστυνομία στο ύψος του ΟΣΕ και αντίστοιχα, η αστυνομία βρήκε ευκαιρία να ρίξει κρότου λάμψης και χημικά. Παρ’ όλα αυτά, η διαδήλωση συνεχίστηκε κανονικά.

Είναι σημαντικό να τονιστεί, ότι και τις δύο ημέρες, δεκάδες κόσμου χειροκροτούσαν από τα μπαλκόνια καθ’ όλη τη διάρκεια των διαδηλώσεων, αποδεικνύοντας ότι η λαϊκή οργή απέναντι στους πραγματικούς ενόχους, είναι μεγάλη.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε και τις δύο ημέρες, μοιράζοντας πλατιά την ανακοίνωση του, διατρανώνοντας πλατιά την ανάγκη δημιουργίας ενός παλλαϊκού μετώπου ενάντια στον κοινωνικό Μεσαίωνα που μας επιβάλλουν.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το