Ανταπόκριση

Την Πέμπτη 1/2, ακόμα μια Πέμπτη, χιλιάδες φοιτητών βγήκαν στους δρόμους της πόλης ενάντια στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη. 
Η συγκέντρωση έγινε στην Καμάρα, ωστόσο λίγο πριν τις 12, όταν και θα ξεκινούσε η συγκέντρωση οι δυνάμεις της ΑΡΑΣ και της ΚΝΕ(στο πλευρό της η ΑΡΙΣ) πλακώθηκαν στο ξύλο με αποτέλεσμα ακόμα και τραυματισμούς φοιτητών! Αυτές οι εκφυλιστικές ενέργειες συκοφαντούν το φοιτητικό κίνημα και την Αριστερά και ως εκ τούτου τελικά βάζουν πλάτες στην κυβέρνηση, ώστε αυτή να περάσει το νομοσχέδιο. 
Παρ’ όλα αυτά, οι χιλιάδες ξεχύθηκαν στους δρόμους με παλμό. Ωστόσο και πάλι οι δυνάμεις του ρεφορμισμού έπαιξαν τον διαλυτικό ρόλο τους, καθώς πραγματοποιήθηκαν δύο διαδηλώσεις, κυρίως με ευθύνη της ΚΝΕ και της ΑΡΙΣ.
Η διαδήλωση ορισμένων φοιτητικών συλλόγων, εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων, του ΣΕΡΕΤΕ (Σωματείο στην Έρευνα), των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ, περνώντας από δρόμους του κέντρου, πήγε στο Υπουργείο, ενώ τελικά κατέληξε στο ΑΠΘ. 
Η παρουσία της αστυνομίας ήταν προκλητική, καθώς διμοιρίες των ΜΑΤ συνεχώς ακολουθούσαν τη διαδήλωση.
Η Φοιτητική Πορεία συμμετείχε με τα μέλη και τους φίλους της, ενώ μοίρασε πλατιά την ανακοίνωση της, καλώντας σε συνέχιση του αγώνα.
Το απόγευμα, το αστικό κράτος έστειλε το μήνυμά του. Δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλλαν στο ΑΠΘ και συγκεκριμένα στην Πρυτανεία. Οι εικόνες αυτές ξύπνησαν τις μνήμες του 2021, ωστόσο κάτω από την άμεση προσέλευση κόσμου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ αποχώρησαν χωρίς μάλιστα να κάνουν προσαγωγές και συλλήψεις.

Οι φωτογραφίες από infolibre

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το