Χιλιάδες λαού και νεολαίας τίμησαν αγωνιστικά το Πολυτεχνείο. Φοιτητές, εργάτες, εργαζόμενοι βγήκαν στο δρόμο μαζικά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική, απέναντι στον ιμπεριαλισμό και τα φιλοπόλεμα σχέδια του. Η διαδήλωση είχε πολύ κόσμο και παλμό, ξεκίνησε από το Πολυτεχνείο του ΑΠΘ και πέρασε από το αμερικανικό προξενείο, καταγγέλλοντας τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό.

Το θετικό είναι, ότι και κάτω από την πίεση του κόσμου, πραγματοποιήθηκε μια διαδήλωση και όχι δύο, όπως συνηθιζόταν τα προηγούμενα χρόνια λόγω νωρίτερης αποχώρησης του ΚΚΕ. Αν και η κυβέρνηση δεν τόλμησε να επιβάλλει απαγορεύσεις, έκανε αισθητή την παρουσία της, χτυπώντας στο τέλος της διαδήλωσης δυνάμεις του α/α χώρου, οι οποίες επιδόθηκαν για άλλη μια φορά στις γνωστές τυχοδιωκτικές ενέργειες πετώντας μολότωφ.

Ο α/α χώρος για άλλη μια φορά λειτούργησε προβοκατόρικα και η κυβέρνηση μέσω της αστυνομίας βρήκε πάτημα για να χτυπήσει. Η αστυνομία έριξε δακρυγόνα και βόμβες κρότους λάμψης στο τέλος της διαδήλωσης στο Συντριβάνι, ενώ προκλητικά μια διμοιρία των ΜΑΤ μπήκε στο ΑΠΘ, καταστρατηγώντας για άλλη μια φορά το άσυλο. Ακόμα πιο προκλητικά , η αύρα της αστυνομίας στήθηκε απέναντι στην πύλη του Πολυτεχνείου ΑΠΘ και πετούσε νερό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι κάλυψη στον αναρχικό χώρο έδωσε το ΝΑΡ, αφού από κοινού κατέβασαν φοιτητικούς συλλόγους. Όπως και την άνοιξη στις φοιτητικές κινητοποιήσεις, έτσι και τώρα, το ΝΑΡ έχει ευθύνη για την κάλυψη που δίνει στην τυχοδιωκτική δραστηριότητα του α/α χώρου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου, με τραπεζάκι στο χώρο του Πολυτεχνείου ΑΠΘ. Εκεί έβρισκε κανείς τα υλικά του Κόμματος, καθώς και τα έντυπα της Φοιτητικής Πορείας. Ακόμα, στο τραπεζάκι του Μ-Λ ΚΚΕ παρουσιάστηκε και ιστορικό αρχείο κειμένων της ΟΜΛΕ και του ΑΜΕΕ από τη Χούντα, με έκδηλο το ενδιαφέρον αγωνιστών.

Στη διαδήλωση το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με ένα πολύ καλό μπλοκ για τα δεδομένα του, με καθοριστική παρουσία νεολαίων αγωνιστών. Στο μπλοκ του κυριάρχησαν τα συνθήματα απέναντι στον ιμπεριαλισμό, το φασισμό, τον πόλεμο και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Κυριάρχησαν τα συνθήματα για τη συνέχιση του αγώνα, πάνω σε όλα τα μέτωπα.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το