Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4/11η συγκέντρωση σωματείων του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου. Η συγκέντρωση είχε μαζικότητα μερικών εκατοντάδων που στη συνέχεια βγήκαν στο δρόμο. Εκτός των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, συμμετείχαν και εξωκοινοβουλευτικές οργανώσεις, ενώ χαρακτηριστική ήταν η παντελής απουσία των δυνάμεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ο κόσμος που παρακολουθούσε τη διαδήλωση ήταν θετικός, κάτι που δείχνει ότι βράζει απέναντι στον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη αλλά και συνολικά απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική. Ωστόσο, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί με μαζικές απεργίες κόντρα στην γραμμή της υπονόμευσης και της διάσπασης. Κόντρα στην σιγή ιχθύος που επιβάλλουν, όχι μόνο οι κλασικοί εργατοπατέρες, αλλά και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ που οργανώνουν απογευματινά συλλαλητήρια-ντουφεκιες στον αέρα, αντί να προχωρήσουν σε απεργιακό σχεδιασμό.

Η ΕΡΓΑΣ αυτό το στόχο υπηρετεί στα σωματεία. Το δρόμο του μαζικού απεργιακού, ενωτικού αγώνα. Σε αυτήν την κατεύθυνση, πήρε μέρος στη σημερινή διαδήλωση με την ανακοίνωση και τα υλικά της.

Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συνεχίσει να παλεύει, για να ξαναπιάσει το συνδικαλιστικό κίνημα το νήμα των αγώνων της προηγούμενης περιόδου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το