Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

προξένου Κορομηλά 51

e.elme.thess@gmail.com

 

Πέμπτη 20/12, συγκέντρωση  στις 1.00 μ.μ.,  στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Στάση εργασίας: 12.00-2.00 μ.μ

 

Τέρμα πια στον εμπαιγμό των αναπληρωτών!

Όχι στο προσοντολόγιο – μόνιμοι μαζικοί διορισμοί τώρα!

Διορισμός όλων των αναπληρωτών με βάση προϋπηρεσία – πτυχίο!

 

Η κυβέρνηση επιλέγει, δύο μόλις μέρες πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων, να δημοσιοποιήσει το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων στην εκπαίδευση! Με βάση δημοσιεύματα το Υπουργείο Παιδείας την Τετάρτη 19/12 θα παρουσιάσει στο υπουργικό συμβούλιο το νέο σύστημα διορισμών/προσλήψεων, που δεν είναι άλλο από το προσοντολόγιο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με τη γνωστή τακτική του «κατεπείγοντος» και της ψήφισης σοβαρών μέτρων εν μέσω γιορτών, που είχαμε συνηθίσει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, κάτω από το φόβο των αντιδράσεων επιδιώκει να ανατρέψει το εργασιακό μέλλον χιλιάδων εκπαιδευτικών δημιουργώντας τετελεσμένα με κλειστά σχολεία!

 

Θα τους διαψεύσουμε! Καμιά αναμονή, καμιά υποχώρηση!

Το προσοντολόγιο δε θα περάσει!

 

Κυβέρνηση και υπουργείο, ακλουθώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. – ΟΟΣΑ, επιδιώκουν να προωθήσουν την κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, να διαλύσουν τα εργασιακά δικαιώματα που απορρέουν από το πτυχίο και να αμφισβητήσουν ευθέως το αναφαίρετο δικαίωμα στην μόνιμη και σταθερή εργασία που κατοχυρώνει η προϋπηρεσία. Πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων πολλούς μήνες προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και τους εξισώνουν με τα ακαδημαϊκά κριτήρια. Επιδιώκουν να μεταφέρουν την ευθύνη της ανεργίας στους εργαζόμενους, οι οποίοι καλούνται να μπουν σε ένα αέναο κυνήγι προσόντων και πιστοποιητικών. Την ίδια στιγμή επιδιώκουν να στρέψουν τους εκπαιδευτικούς τον ένα απέναντι στον άλλο, για μια θέση ελαστικής εργασίας.

 

 

Να απαντήσουμε αγωνιστικά και ανυποχώρητα!

 

 Μόνιμοι διορισμοί ΤΩΡΑ όλων των αναπληρωτών με βάση την προϋπηρεσία και το πτυχίο!

 

  • Την Τετάρτη 19/12, στις 2.00 μ.μ., ημέρα που θα ανακοινώσουν το προσοντολόγιο αποκλεισμού από την εργασία, απαντάμε με αποκλεισμό στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης.

 

  • Την Πέμπτη 20/12, συνεχίζουμε με απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε όλες τις πόλεις. Στη Θεσσαλονίκη συγκέντρωση στις 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου. Κηρύσσουμε στάση εργασίας 12.00-2.00 μ.μ.

  • Μετά το συλλαλητήριο να οργανωθεί κοινή Γενική Συνέλευση όλων των αναπληρωτών στη Θεσσαλονίκη. Να πάρουμε αποφάσεις ανυποχώρητου πολύμορφου αγώνα με καθημερινές κινητοποιήσεις, εξορμήσεις ενημέρωσης, καταλήψεις.

 

  • Την Παρασκευή 21/12 αποφασίζουμε: α). συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. β). Καταλήψεις σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. γ). Συγκέντρωση στις 1.00 μ.μ., στο Άγαλμα Βενιζέλου.  Οι αποφάσεις να επικυρωθούν από τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ.

 

  • Η ΟΛΜΕ να κηρύξει έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και Γ.Σ. προέδρων.

 

Η Γενική Συνέλευση (18/12/2018)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το