Ανταπόκριση

Το απόγευμα του Σαββάτου, 2/12, πραγματοποιήθηκε στην “Πυξίδα” η εκδήλωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό. 

Εκ μέρους του Μ-Λ ΚΚΕ, ο σ. Δημήτρης Καρβαγιώτης ανέπτυξε συνοπτικά τις θέσεις του Κόμματος πάνω στο παλαιστινιακό ζήτημα, τη στάση του ιμπεριαλισμού και της ελληνικής κυβέρνησης. Ανέφερε, επιπλέον, τον αποφασιστικό ρόλο της Παλαιστινιακής Αντίστασης, η οποία αντέχει και καταφέρνει σκληρά χτυπήματα κατά των σιωνιστών δολοφόνων.

Στη συνέχεια, ο συναγωνιστής – μέλος της Παλαιστινιακής Κοινότητας έκανε μια πολύ μεστή τοποθέτηση πάνω σε όλα τα προβλήματα του παλαιστινιακού. Αρχικά, αναφέρθηκε στα γεγονότα των προηγούμενων δεκαετιών, στους αγώνες που είχαν δοθεί, στη στάση του ιμπεριαλισμού, αλλά και των ηγεσιών του παλαιστινιακού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Μας ενημέρωσε αναλυτικά όσον αφορά τις πολιτικές δυνάμεις που δρουν σήμερα στα πλαίσια του εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος. Μας μετέφερε εικόνες από τις βαρβαρότητες του σιωνιστικού στρατού, αυτό το χρονικό διάστημα, στα πλαίσια της πολιτικής της γενοκτονίας που ασκεί. 

Οι πολλές ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους απέδειξαν το μεγάλο ενδιαφέρον όλων των συντρόφων και των φίλων. Η εκδήλωση ήταν πετυχημένη, όχι μόνο ποσοτικά, αλλά και, βασικά, λόγω της ζωντάνιας της συζήτησης που ακολούθησε.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο συναγωνιστής μας ενημέρωσε ότι η λέξη “Έλληνας” για τους Παλαιστίνιους είναι συνδυασμένη με την έννοια της φιλίας. Θλίβεται ο Παλαιστινιακός λαός όταν βλέπει το επίσημο ελληνικό κράτος να στοιχίζεται με τους φονιάδες. Ωστόσο, η φιλία των λαών αντέχει. Οι Παλαιστίνιοι γνωρίζουν ότι ο ελληνικός λαός είναι στο πλευρό τους, ενώ τα Παλαιστινιακά ΜΜΕ φροντίζουν να προβάλλουν τις κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού!

Η εκδήλωση έκλεισε με το σ. Δημήτρη Καρβαγιώτη να ευχαριστεί τον συναγωνιστή από την Παλαιστίνη για την πολύ ουσιαστική τοποθέτηση του. Έκλεισε με το αισιόδοξο μήνυμα ότι οι λαός της Παλαιστίνης μπορεί να νικήσει, ότι οι λαοί μπορούν να νικήσουν!

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το