Ανταπόκριση

Χιλιάδες λαού και νεολαίας βρέθηκαν ξανά στους δρόμους το απόγευμα της Παρασκευής 3/3. Η οργή για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα ξεχειλίζει με το λαό να έχει ξεκάθαρο ότι δεν φταίει ο σταθμάρχης, αλλά αντίθετα ένοχοι είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις που πούλησαν τον ΟΣΕ και βεβαίως η ίδια η Ιταλική εταιρία που τον αγόρασε. 

Για το απόγευμα της Παρασκευής, μέρες τώρα, ήταν προγραμματισμένη στο Άγαλμα Βενιζέλου, συγκέντρωση των εκπαιδευτικών σωματείων ενάντια στην αξιολόγηση και τη διάλυση της δημόσιας δωρεάν παιδείας. Όπως έγινε και με τους καλλιτέχνες το απόγευμα της Πέμπτης, έτσι και οι εκπαιδευτικοί μετέβαλαν το κάλεσμά τους και κάλεσαν το λαό να κατέβει για να καταγγείλει το έγκλημα στον ΟΣΕ.

Δυστυχώς, για ακόμα μια φορά, εφαρμόστηκε η πολιτική της διάσπασης. Οι δυνάμεις της ΚΝΕ, όντας στην ουσία έξω από τις κινητοποιήσεις τις δύο πρώτες μέρες, παραμένοντας σε “σιωπηλές διαμαρτυρίες”, τελικά από το απόγευμα της Πέμπτης καλούσαν σε διαδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής στην Καμάρα. Έτσι, το απόγευμα της Παρασκευής, πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις, μια στο Άγαλμα Βενιζέλου και μια στην Καμάρα. Ευτυχώς στη συνέχεια, η διαδήλωση της Καμάρας πέρασε από το Άγαλμα και οι δύο διαδηλώσεις ενώθηκαν.

Χιλιάδες διαδήλωσαν ως τον ΟΣΕ και στη συνέχεια επέστρεψαν στο κέντρο της πόλης. Στο τέλος, ξεδιπλώθηκε ξανά, το κατασταλτικό έργο της κυβέρνησης, καθώς τα ΜΑΤ έριξαν χημικά στον κόσμο που αποχωρούσε από τη διαδήλωση!

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου και μοίρασε πλατιά την ανακοίνωση του, καλώντας το λαό να βγει σε μαζικούς παρατεταμένους αγώνες, για να μπει φραγμός στον κοινωνικό Μεσαίωνα που μας επιβάλλουν.

(Η φωτό από το infolibre)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το