Θεσσαλονίκη: Ανταπόκριση από τη χθεσινή αντιρατσιστική διαδήλωση

Μαζική ήταν και η δεύτερη διαδήλωση αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και καταγγελίας του εγκλήματος στην Πύλο που οργανώθηκε χθες, 20/6, στη Θεσσαλονίκη. 

Η διαδήλωση είχε δύο διακριτά κομμάτια, του αναρχικού χώρου που προπορευόταν, και με μια απόσταση, διαφόρων εξωκοινοβουλευτικών οργανώσεων. Η διαδήλωση πορεύτηκε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, πέρασε από το αμερικανικό προξενείο, κατέβηκε στο λιμάνι και η διαδήλωση των οργανώσεων στη συνέχεια, έστριψε προς τα πάνω, για να καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, διαχωριζόμενη από τον αναρχικό χώρο.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε μοιράζοντας την ανακοίνωση και τα υλικά του, καταγγέλλοντας τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την ΕΕ που δημιουργούν τα προσφυγικά ρεύματα, καθώς και την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και της ελληνικής κυβέρνησης. 

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση που δέχθηκε το ολιγομελές μπλοκ της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση στο Άγαλμα Βενιζέλου από τον αναρχικό χώρο με τη στήριξη οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Κανείς δεν είναι χωροφύλακας του κινήματος, πολύ περισσότερο ο αναρχικός χώρος, ο οποίος δύο χρόνια πριν, εν μέσω απαγορεύσεων, στη Θεσσαλονίκη, απειλούσε αντίστοιχα όλες τις οργανώσεις που αναφέρονταν στην Αριστερά. Αυτές οι ενέργειες δίνουν πάτημα στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να εμφανίζεται ως θύμα, ενώ είναι το κόμμα που είναι υπέρ του φράχτη στον Έβρο, υπέρ στις αντιμεταναστευτικές συμφωνίες της ΕΕ. Αυτή η πολιτική κριτική πρέπει να γίνεται και όχι οργανωτική αντιπαράθεση. Άλλωστε, αυτοί που του επιτέθηκαν, στοιχίζονταν σύσσωμοι το 2015 με τον ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, καθώς και στο κάλπικο δημοψήφισμα της περιόδου.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το