3 ξεχωριστές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Η μία του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ (τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ) μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, η άλλη του ΠΑΜΕ στο Άγαλμα Βενιζέλου και η τρίτη , στην Καμάρα, ορισμένων δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και της αναρχίας.

Όλες ήταν μαζικές, με χιλιάδες κόσμου να κατεβαίνουν στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με πανό στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου και της ΕΔΟΘ, στην οποία συμμετείχαν μια σειρά πρωτοβάθμια σωματεία και από πολιτικές δυνάμεις η ΛΑΕ, το ΣΕΚ και η ΟΚΔΕ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης εμφανίστηκε προσπαθώντας να καπηλευτεί την οργή του κόσμου, αν και ως κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για την κατάργηση του 8ωρου σήμερα.

Να σημειωθεί ότι η φιέστα που οργάνωσε το ΕΚ Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση του περιελάμβανε 6-7 ομιλητές, μεταξύ αυτών, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ. Η φιέστα μάλλον δεν περιελάμβανε διαδήλωση για την ξεπουλημένη ηγεσία του ΕΚ Θεσσαλονίκης, καθώς, πέραν των πολλών ομιλητών, μετά τους πρώτους χαιρετισμούς, κάποια σωματεία έκλεισαν τα πανό τους.

Τελικά, η μαζικότητα της συγκέντρωσης και η πίεση των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που βρισκόμασταν εκεί, ανάγκασαν το ΕΚ Θεσσαλονίκης να βγει στο δρόμο. Με αυτόν τον τρόπο, ξεκίνησε η διαδήλωση, πριν τελειώσει ο χορός των ομιλητών.

Το κλίμα ήταν θετικό με τους εργαζόμενους να διαδηλώνουν οργισμένοι. Παρά την καταρρακτώδη βροχή στο τέλος, η διαδήλωση έφτασε στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης, καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο Χατζηδάκη και την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Τώρα είναι ανάγκη κόντρα στη γραμμή της υποταγής των ξεπουλημένων ηγεσιών και των ρεφορμιστικών δυνάμεων, κόντρα στην γραμμή της διάσπασης των διαδηλώσεων, οι εργαζόμενοι να ξαναβγούν στο δρόμο του αγώνα με νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για να μπλοκάρουν το αντεργατικό νομοσχέδιο.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το