Θεσσαλονίκη: Διαδήλωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης

Τo απόγευμα της Τετάρτης 1/9 πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Το συλλαλητήριο οργανώθηκε στα πλαίσια των κινητοποιήσεων των σωματείων και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση.

Ωστόσο, η ΕΔΟΘ (το τμήμα της ΑΔΕΔΥ στη Θεσσαλονίκη) δεν οργάνωσε κάποια κινητοποίηση. Τελικά, ορισμένα εκπαιδευτικά σωματεία πήραν την πρωτοβουλία και έγινε η συγκέντρωση.

Ακολούθησε διαδήλωση από αυτά τα σωματεία και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, ενώ η ΛΑΕ/ΑΡΑΣ και το πανό των φοιτητικών συλλόγων που προσκόμισαν δεν βγήκαν στο δρόμο. Οι δυνάμεις της αστυνομίας ήταν προκλητικές καθώς απέκλεισαν το δρόμο προς το Υπουργείου Μακεδονίας -Θράκης, λόγω της επίσκεψης Μητσοτάκη εκεί την ίδια ώρα.

Η κυβέρνηση έδειξε έτσι τις προθέσεις της, ότι θα συνεχίσει στο δρόμο της καταστολής για να περάσει την αντιλαϊκή της πολιτική. Παρ’όλα αυτά, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στάση της κυβέρνησης και της αστυνομίας και συνέχισαν στους κεντρικούς δρόμους, επιστρέφοντας στο Άγαλμα Βενιζέλου.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με αυτόνομο πανό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το