Στις Συκιές Θεσσαλονίκης, τα ΜΑΤ, με χρήση χημικών και χειρομβοβίδων κρότου-λάμψης, εμπόδισαν εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και σπουδαστές να προσεγγίσουν το χώρο που θα πραγματοποιούνταν εκπαιδευτική εκδήλωση με ομιλητή τον Υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Οι εκπαιδευικοί φορείς καλούσαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο της εκδήλωσης (2ο ΓΕΛ Συκεών). Τα ΜΑΤ τους εμπόδισαν να προσεγγίσουν το χώρο ενώ παράλληλα απαγόρευσαν την είσοδο στο σχολείο ακόμα και σε εκλεγμένους μαθητές -ενώ υποτίθεται πως γι’ αυτούς και τη δική τους “ενημέρωση” γινόταν η εκδήλωση.

Λίγο αργότερα η ένταση αποκλιμακώθηκε, ωστόσο οι διοργανωτές αποφάσισαν την οριστική ματαίωση της εκδήλωσης κι ενώ ο υπουργός δεν έφτασε ποτέ στον χώρο.
«Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε στον υπουργό» δήλωσε μετά την είδηση της ματαίωσης της εκδήλωσης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς. «Η προσπάθεια να γίνει μία συζήτηση μεταξύ τους στο τέλος ματαιώθηκε με ευθύνη και των διοργανωτών» πρόσθεσε.

«Έγινε παράσταση διαμαρτυρίας από την Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και άλλες ΕΛΜΕ γιατί τη στιγμή που ο υπουργός ήρθε να μιλήσει σε κάποιους γονείς για το Νέο Λύκειο, χιλιάδες εκπαιδευτικοί λείπουν από τα σχολεία και χάνονται ώρες», δήλωσε από την πλευρά της η πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, Δέσποινα Δάσιου και κατήγγειλε πως «εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές αντιμετώπισαν αστυνομική βία».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το