Από σήμερα Δευτέρα 15 Οκτώβρη ξεκινούν οι απεργιακές κινητοποιήσεις στη Γενική Κλινική «EUROMEDICA Κυανούς Σταυρός» στη Θεσσαλονίκη που αποφάσισε ο Σύλλογος Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών Βορείου Ελλάδος, ύστερα από γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του αναφέρει τα εξής:

«Το κλαδικό Σωματείο συνεδρίασε στις 6/10/2018 με θέμα τις εξελίξεις στη Γενική Κλινική “EUROMEDICA Κυανούς Σταυρός” κατόπιν της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε στις 5/10/2018. Στη “Γενική Κλινική” καθημερινά δυσκολεύουν οι συνθήκες εργασίας όχι μόνο για την εύρυθμη λειτουργία της λόγω ελλείψεων υλικών αλλά κυριότερα για τις ζωές εκατοντάδων εργαζομένων. Η μισθοδοσία καταβάλλεται με μεγάλες καθυστερήσεις και με έναντι μισθού με αποτέλεσμα να οφείλονται μέχρι και 6 μήνες δεδουλευμένων κατά περίπτωση. Οι υποσχέσεις της εταιρείας για την καταβολή τους και για την αλλαγή αυτού του σκηνικού αποδείχτηκαν ελλιπείς και απραγματοποίητες και για αυτό εκφράζεται από το σύνολο των εργαζομένων δυσπιστία και φόβος για τα δεδουλευμένα τους, αλλά και για την ίδια την εργασία τους.

Η ίδια κατάσταση εκφράζεται σε όλες τις κλινικές του ομίλου “EUROMEDICA” (“Γενική Κλινική” 2 έως 4 μήνες, “Ζωοδόχος Πηγή” 6 μήνες, “Αθήναιον” 6 έως 8 μήνες, “Κλινική Ρόδου” 12 μήνες) . Οι εργαζόμενοι, περίπου 1.300 πανελλαδικά, βρίσκονται εγκλωβισμένοι περίπου 7 χρόνια. Οι παραιτήσεις συναδέλφων που δεν βλέπουν φως στο ατέλειωτο τούνελ της απληρωσιάς και της εντατικοποιημένης εργασίας, είναι συνεχείς με αποτέλεσμα το βάρος της δουλειάς να πέφτει σε όλο και λιγότερα χέρια. Οι καθημερινές υποχρεώσεις για χιλιάδες νοικοκυριά πλέον είναι αδύνατον να καλυφθούν από την έναντι μισθοδοσία που μόνο χαρτζιλίκι μπορεί να χαρακτηριστεί.

Το ΔΣ αποφάσισε να προχωρήσει σε απεργιακές κινητοποιήσεις με έναρξη αυτών στις 15/10/2018 “Γενική Κλινική EUROMEDICA Κυανούς Σταυρός” με συγκέντρωση μπροστά στην κλινική μέχρι την κάλυψη των παρακάτω αιτημάτων:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων.

Να δοθούν άμεσα στους εργαζόμενους όλα τα δικαιώματα που αυθαιρέτως δεν καταβάλλονται όπως για παράδειγμα το επίδομα εφημεριών.

Η εταιρεία να προβεί σε συντήρηση όλου του πάγιου εξοπλισμού και την πλήρωση των υλικών για την ομαλή – ασφαλή λειτουργία της κλινικής.

Μόνη μας ελπίδα ο αγώνας μας».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το