ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Ανταπόκριση από το συλλαλητήριο για την υγεία

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το συλλαλητήριο για την υγεία που οργάνωσαν συνδικάτα στα πλαίσια της στάσης εργασίας της ΑΔΕΔΥ. Συγκέντρωση έγινε μπροστά από τις ΥΠΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, όπου οι συγκεντρωμένοι έκατσαν αρκετή ώρα, ενώ εκπρόσωποι σωματείων έκαναν τοποθετήσεις.

Η συμμετοχή είναι μεγαλύτερη σε σύγκριση με αντίστοιχα προηγούμενα συλλαλητήρια, αλλά και πάλι πολύ κατώτερη των περιστάσεων, αν σκεφτεί κανείς το μέγεθος της επίθεσης. Σε αυτό βέβαια, ευθύνονται οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές δυνάμεις που τήρησαν κυριολεκτικά, σιγή ιχθύος και μπροστά στη σημερινή κινητοποίηση. Ακόμα όμως και οι δυνάμεις του ΚΚΕ, που μάλιστα πλειοψηφούν στην ΟΕΝΓΕ, ήρθαν στη συγκέντρωση, διά αντιπροσώπων!

Ο μόνος φορέας που έκανε σοβαρή κινητοποίηση δυνάμεων ήταν όμως η αστυνομία, αφού ΜΑΤ, ΟΔΟΣ και μηχανές έκαναν την εμφάνισή τους, μαζί με τη σχεδόν μόνιμη κλούβα στη μέση της πλατείας Αριστοτέλους. Για μια ακόμα φορά, η κυβέρνηση έκανε ξεκάθαρο ότι στόχος της είναι η διάλυση της δημόσιας δωρεάν υγείας και ότι αυτό θα το επιβάλλει ακόμα και με το βούρδουλα. Στη συνέχεια και κάτω, βασικά, από την πίεση των δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς έγινε διαδήλωση μέχρι το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης, όπου και καταγγέλθηκε η κυβερνητική πολιτική.

Το Μ-Λ ΚΚΕ συμμετείχε με πανό και ανακοίνωση στη συγκέντρωση και στη διαδήλωση, καλώντας το λαό να παλέψει με μαζικούς αγώνες για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δημόσια και δωρεάν υγεία.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το