Το μένος τους σε ένα 19άχρονο παιδί, φοιτητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, μέλους της της Νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση έβγαλαν χθες οι άντρες των ΜΑΤ που φύλαγαν το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, το αποκαλούμενο και «αμαρτωλό τμήμα», καθώς βαρύνεται με πλήθος καταγγελιών για περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας αλλά και υποψίες για «τυχαίους» ανεξιχνίαστους θανάτους, όπως ο πρόσφατος θάνατος του νιγηριανού μετανάστη Εμπουκά.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της efsyn.gr, o Γ.Μ συμμετείχε μαζί με εκατοντάδες άλλους διαδηλωτές και διαδηλώτριες στην μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του Εμπουκά, που κατέληξε στο τμήμα μετά από προσαγωγή στις 8 Φεβρουαρίου.

«Οταν τελείωνε η πορεία, είχε σπάσει ο κόσμος, με ξεχώρισε ένας ματατζής από τους άλλους, με τράβηξε πιο πέρα μου έριξε μία μπουνιά στο πρόσωπο και μία στο στήθος, με έσυρε πίσω από τις κλούβες τραβώντας με από το λαιμό, λέγοντας “σε έχουμε δει, σε ξέρουμε εσένα”», λέει στην «Εφ.Συν» ο Γ.Μ. (τα πλήρη στοιχεία του στη διάθεση της εφημερίδας).

«Θα σου σπάσουμε τα δόντια»: Ξυλοδαρμός φοιτητή έξω από το Α.Τ. Ομόνοιας

Σύμφωνα με καταγγελίες οι άντρες των ΜΑΤ απείλησαν τους συγκεντρωμένους που διαμαρτυρήθηκαν και τους εμπόδισαν να καταγράψουν το περιστατικό. «Μια κοπέλα που πήγε να τραβήξει βίντεο, της είπαν “θα σε προσάγουμε κι εσένα”. Με πήγαν στο τμήμα Ομόνοιας για εξακρίβωση στοιχείων, μου είπαν “Οπου σε πετύχουμε είτε σε πορεία είτε όχι ή θα σε συλλάβουμε με τη μία ή θα σου σπάσουμε τα δόντια”. Θεωρώ ότι δε με χτύπησαν περισσότερο επειδή είχε κόσμο κάτω και διαμαρτυρήθηκαν».

 

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το