Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Κυριακή πέθανε 48χρονος εργαζόμενος της αλυσίδας «Σκλαβενίτης» στον Πειραιά, λίγες μέρες αφότου διαγνώστηκε ότι νοσεί από Covid-19.  Στο συγκεκριμένο κατάστημα βρέθηκαν θετικοί άλλοι τέσσερις συνάδελφοί του.   

  Το κλαδικό σωματείο και το Εργατικό Κέντρο Πειραιά ζήτησαν να ανασταλεί η λειτουργία του συγκεκριμένου καταστήματος. Η εργοδοσία απάντησε πως «δεν συντρέχει λόγος»!

  Όπως καταγγέλθηκε, ο εργαζόμενος εμφάνισε συμπτώματα την Τετάρτη 17 Φλεβάρη. Διαγνώστηκε θετικός στον κοροναϊό την Παρασκευή και την Κυριακή πέθανε στο σπίτι του! Την Τετάρτη εμφάνισαν συμπτώματα και άλλοι εργαζόμενοι.  

  Το βράδυ της Παρασκευής έγινε απλώς απολύμανση στο κατάστημα, όμως το Σάββατο το πρωί επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα. Η απολύμανση επαναλήφθηκε το Σάββατο (λες και ο κοροναϊός βρισκόταν μόνο στα αντικείμενα και όχι στους ανθρώπους), όμως τη Δευτέρα διαγνώστηκαν νέα κρούσματα.

  Κι όμως, το κατάστημα δεν σταμάτησε καθόλου την λειτουργία του, ενώ κανονικά έπρεπε να κλείσει και να μπουν σε καραντίνα όλοι οι εργαζόμενοι (με καταβολή του μισθού τους, φυσικά).

  Καταγγέλθηκε, επίσης, ότι κανένας δεν ενημέρωσε τους προμηθευτές που μπαινόβγαιναν πρωί-πρωί στο κατάστημα, όπως κάθε μέρα. Όσο για τους πελάτες, ούτε λόγος…

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το