Η Disney, η εταιρεία-κολοσσός της ψυχαγωγίας, θα περικόψει 7.000 θέσεις εργασίας, όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Μπομπ Ίγκερ.

Οι απολύσεις αποτελούν μέρος ενός σχεδίου εξοικονόμησης 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και κερδοφορίας της υπηρεσίας ροής Disney+.

Ο Μπομπ Ίγκερ υποστήριξε ότι «δεν πήρε αυτή την απόφαση επιπόλαια». Ανακοίνωσε την αναδιάρθρωση ως μέρος των απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων χρήσης τριμήνου της επιχείρησης.

Πρόσθεσε ότι οι αλλαγές θα «βοηθήσουν καλύτερα την εταιρεία να αντιμετωπίσει τις μελλοντικές αναταραχές και τις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις».

Οι περικοπές θέσεων εργασίας ανέρχονται σε περίπου 3,6% του εργατικού δυναμικού της Disney σε όλο τον κόσμο. Εν τω μεταξύ, η Disney ανέφερε αύξηση πωλήσεων κατά 8% στα 23,5 δισ. δολάρια (21,89 δισ. ευρώ) μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου για το 2022. Τα κέρδη αυξήθηκαν επίσης, κατά 11% στα 1,3 δισ. δολάρια (1,21 δισ. ευρώ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι η τιμή της μετοχής της Disney αυξήθηκε κατά περισσότερο από 5% στο διευρυμένο εμπόριο μετά την ανακοίνωση για τις απολύσεις.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το