17/5/2023

Πέντε μέρες πριν τις εκλογές κορυφώνεται η δημαγωγία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μηχανισμοί προπαγάνδας δουλεύουν στο φουλ για να αποσπάσουν τη λαϊκή ψήφο. Με μια τεχνητή όξυνση, δεκάρικους λόγους και εκβιασμούς επιδιώκουν να εγκλωβίσουν το λαό σε ψεύτικα διλήμματα. Δήθεν βαθιές διαχωριστικές γραμμές προβάλλονται και οι ανούσιες κοκορομαχίες των δυο «μονομάχων» δεν έχουν τελειωμό. Η πολιτική επικαιρότητα κυριαρχείται από μικροκομματικούς ανταγωνισμούς, από τα ασήμαντα και τα ευτελή, κυριαρχείται από το «τίποτα».

 Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και από κοντά το ΠΑΣΟΚ, με την παραπλανητική αυτή πόλωση, πασχίζουν να κρύψουν πως οι θέσεις τους, σε όλα τα σημαντικά ζητήματα είναι όμοιες ή παρόμοιες. Η αντιπαλότητά τους είναι ψεύτικη. Και οι όποιες υποσχέσεις κούφια λόγια. Αυτό που τους χωρίζει, πραγματικά, είναι η διεκδίκηση και η νομή της κυβερνητικής εξουσίας.

Το ζητούμενο, για το λαό, δεν είναι η ανατροπή του ενός κόμματος για να επικρατήσει το άλλο. Και τα δύο αυτά κόμματα, και ο οποιοσδήποτε μπαλαντέρ προκύψει, αποτελούν μια ενιαία αντιλαϊκή δύναμη κρούσης. Είναι όλοι τους -ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ- χειροπόδαρα δεμένοι, δεσμευμένοι να διασφαλίσουν τα συμφέροντα της ελληνικής ολιγαρχίας, των ΗΠΑ και της ΕΕ. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ή μικρότερο κακό. Χρόνια κρατάει αυτή η ιστορία… Η συνταγή έχει δοκιμαστεί σε πολλές εκδοχές. Και τα πράγματα δεν αλλάζουν. Διαφορετικά πρόσωπα, διαφορετικά κόμματα, διαφορετικοί συνδυασμοί, αλλά συνεχίζεται η ίδια πολιτική, με διαφοροποιήσεις που δεν αλλάζουν την ουσία. Και το σημαντικότερο είναι πως δεν δημιουργούν προϋποθέσεις λαϊκής χειραφέτησης. Δεν δημιουργούν όρους για να ανοίξει ο δρόμος για μια άλλη Ελλάδα, με εθνική ανεξαρτησία, δημοκρατία, ειρήνη, λαϊκή ευημερία.

Οι εκλογές είναι ένα επεισόδιο που τελειώνει στις 21 Μαΐου, άντε αρχές Ιουλίου εάν υπάρξουν δεύτερες κάλπες. Η επόμενη μέρα, η επόμενη περίοδος έχουν σημασία. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως η δυνατότητα να αποδοκιμάσουμε ή να επιδοκιμάσουμε πολιτικές και ιδεολογίες θα πρέπει να εκχωρείται στους εκβιαστές-φορείς της αστικής πολιτικής. Η ψήφος του καθενός πρέπει να εναρμονίζεται, να απηχεί τα πιστεύω του, να τον εκφράζει. Να στέλνει το αναγκαίο μήνυμα στους στυλοβάτες της αντιλαϊκής πολιτικής. Να στενεύει τα περιθώριά τους να κυβερνούν ασύδοτοι, οχυρωμένοι πίσω από τη λαϊκή, τάχα, έγκριση. Κάθε ψήφος στη ΝΔ, το ΣΥΡΙΖΑ, και τα συμπληρώματά τους είναι ψήφος ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα. Μόνο αν απορρίψουμε τις σειρήνες της αστικής ενσωμάτωσης και οργανωθούμε σε μεγάλους αγώνες αντίστασης και διεκδίκησης, το σήμερα μπορεί να γίνει καλύτερο και το αύριο μπορεί να εγγυάται ημέρες ελευθερίας, δημοκρατίας και προκοπής. Το Μ-Λ ΚΚΕ, οι δυνάμεις της πραγματικής Αριστεράς, σε αυτή την κατεύθυνση παλεύουν. Η ενίσχυσή του αυτούς τους στόχους υπηρετεί.

Γραφείο Τύπου του Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το