Λίγο πριν από τις 10 χτες το βράδυ, απέπλευσε από τον ναύσταθμο της Σαλαμίνας η φρεγάτα «Ύδρα» με τελικό προορισμό την Ερυθρά Θάλασσα, προκειμένου να συμμετάσχει στην επιχείρηση «Ασπίδες», όπως ενέκρινε και επισήμως χτες το ΚΥΣΕΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ πρώτος προορισμός θα είναι ο ναύσταθμος της Κρήτης για λίγες ώρες και στη συνέχεια θα ξεκινήσει το ταξίδι της επί τρεις μήνες.

Η ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή στην Ερυθρά Θάλασσα προβλέπει επίσης ότι το επιχειρησιακό κέντρο θα είναι στη Λάρισα. Διοικητής των επιχειρήσεων έχει διοριστεί ο αρχιπλοίαρχος Βασίλειος Γρυπάρης. Ο υποδιοικητής είναι Γάλλος και την εν πλω διοίκηση έχει η Ιταλία.

Η κυβέρνηση ΝΔ της ευθυγραμμίζεται -δείχνοντας υπερβάλλοντα, μάλιστα, ζήλο- με την αμερικανονατοϊκή επιθετική πολιτική και συμπαρατάσσεται ενεργητικά με το κράτος-δολοφόνο στην εξελισσόμενη επιχείρηση εθνοκάθαρσης εναντίον των Παλαιστινίων.

Μια πολιτική που απομακρύνει τη χώρα μας από τους λαούς και τα κινήματα που είναι θύματα της ιμπεριαλιστικής παρέμβασης και επίθεσης και την τοποθετεί στο πλευρό των επιθετιστών, πολλαπλασιάζοντας τους εχθρούς της και κάνοντάς την στόχο επίθεσης. Εξελίσσεται μια εξαιρετικά επικίνδυνη πολιτική, κατάφωρα εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην αποστολή έχει προκαλέσει σημαντικές αντιδράσεις, καθώς η χώρα αναλαμβάνει κεντρικό ρόλο στο επίκεντρο των πολεμικών επιχειρήσεων στη Μέση Ανατολή, την ώρα απειλείται γενική ανάφλεξη. Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης απειλούν ευθέως όσες δυτικές χώρες εμπλέκονται στον πόλεμο, λαμβάνοντας θέση υπέρ του Ισραήλ.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το