Ανταπόκριση

Μαζική ήταν η συγκέντρωση που διοργανώθηκε από Φοιτητικούς Συλλόγους σήμερα στο Άγαλμα Βενιζέλου ενάντια στο νομοσχέδιο της Κεραμέως.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12, ενώ λίγο αργότερα μια ομάδα φοιτητών επιχείρησε να βγει στο δρόμο και τότε δέχτηκε επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής με γκλομπ και χημικά, οι οποίες προκλητικά δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή διαδήλωσης.

Η καταστολή φαίνεται πως είναι το μόνο μάθημα στο οποίο αριστεύει το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης (αφού προστασία του πολίτη τελικά δεν το λες),  καθώς οι αστυνομικοί έκαναν επίδειξη ισχύος αλλά και αυθαιρεσίας γι’ άλλη μια φορά εις βάρος διαμαρτυρόμενων φοιτητών.

Οι φοιτητές παρέμειναν εκεί ως τη μία και μετά στήριξαν τη συγκέντρωση των εκπαιδευτικών στο Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Εκεί, οι συγκεντρωμένοι μπόρεσαν και βγήκαν στο δρόμο, ωστόσο και πάλι η αστυνομία δεν επέτρεψε τη πραγμτοποίηση διαδήλωσης.

Στις διαδηλώσεις συμμετείχαν σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του α/α χώρου. Η Φοιτητική Πορεία έλαβε μέρος και στις δύο συγκεντρώσεις με το δικό της πανό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το