Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι παρεμβάσεις της ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ στις σχολές, μετά και την επίσημη προκήρυξη των φοιτητικών εκλογών στις 10 Απρίλη. Με μοιράσματα ανακοινώσεων, ανάρτηση πανό, με τη διακίνηση του νέου τεύχους της έντυπης έκδοσής της, οι δυνάμεις της ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ παλεύουν για να φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται το αγωνιστικό μήνυμα που εκπέμπουν για πάνω από 20 χρόνια μέσα στο φοιτητικό κίνημα.

Την επόμενη εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν οι νέες αφίσες της ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ, μία για τα εκπαιδευτικά ζητήματα και μία για την αντιιμπεριαλιστική πάλη, ενώ βασικό εργαλείο στην παρέμβαση στις σχολές θα αποτελέσει η έκδοση και η πλατιά διακίνηση του νέου τεύχους του περιοδικού “ΠΟΡΕΙΑ”.

Σε συνθήκες υποχώρησης του φοιτητικού κινήματος, χωρίς την ύπαρξη ανώτερης συνδικαλιστικής εκπροσώπησης μετά κι από τη διάλυση της ΕΦΕΕ και της ΕΣΕΕ, και σε ένα κλίμα ιδιαίτερα δυσμενές, όχι μόνο στη βάση της κυριαρχίας των δυνάμεων των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ, αλλά κυρίως στη βάση της αδυναμίας πραγματοποίησης γενικών συνελεύσεων και ανάπτυξης αγώνων ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ θα δώσει θαρρετά και ζωηρά τη μάχη των φοιτητικών εκλογών, κοιτάζοντας όμως την επόμενη μέρα, αντιμετωπίζοντάς τις σαν ένα επεισόδιο στην πάλη για την αγωνιστική ανασυγκρότηση των συλλόγων και του φοιτητικού κινήματος.

Πηγή: poreia.net

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το