Η ηγεσία του ΚΚΕ εδώ και καιρό προβάλλει τη στάση της σοβαρής και υπεύθυνης δύναμης που περιφρουρεί τις διαδηλώσεις και τις κινητοποιήσεις. Από τις παλιότερες δηλώσεις της Α. Παπαρήγα πως “δεν θα σπάσει ούτε ένα τζάμι”, αναφερόμενη στην “πραγματική εξέγερση των εργατών”, ως τις τελευταίες κινηματογραφικές ενέργειες του ΠΑΜΕ στις πρωτομαγιάτικες κινητοποιήσεις εν μέσω κυβερνητικών απαγορεύσεων, αυτό που προβάλλεται είναι η επίδειξη υπευθυνότητας και συμμόρφωσης. Την άγρια κατασταλτική επίθεση της 9ης Ιούλη, τις συλλήψεις, τις δίκες που επακολούθησαν, η ηγεσία του ΚΚΕ τα πέρασε όλα στα «ψιλά», στην πραγματικότητα τα έθαψε, και φυσικά ούτε λόγος δεν έγινε από την πλευρά της για μια οργανωμένη απάντηση στο όργιο βίας και καταστολής, προκειμένου να σπάσει το φράγμα των αστυνομικών απαγορεύσεων, του χουντονόμου και να τεθεί σε πρώτο πλάνο η υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων του λαού. Τα εκατοντάδες σωματεία που επαίρεται η ηγεσία του ΚΚΕ ότι παλεύουν στα πλαίσια του ΠΑΜΕ και τα δεκάδες εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες έμειναν άφωνα και άπραγα. Η ηγεσία του ΚΚΕ βρήκε έναν εύσχημο τρόπο να συγκαλύψει και να δικαιολογήσει την πραγματική πολιτική που έχει χαράξει εδώ και καιρό. Την πολιτική του συμβιβασμού και της προσαρμογής στα αστικά πλαίσια. Το ΚΚΕ προσπαθεί να δικαιολογήσει την πολιτική εκείνη, που στο διάστημα της καραντίνας αλλά και της όξυνσης της προσφυγικής κρίσης έδωσε τα διαπιστευτήρια στην κυβέρνηση ως η “υπεύθυνη δύναμη” στα πλαίσια της εθνικής ενότητας και ομοψυχίας, κάνοντας λόγο για “ασύμμετρες απειλές”. Γι’ αυτό και κάθε τόσο διάφορα κυβερνητικά στελέχη, υπουργοί και βουλευτές, δημοσιογράφοι των μεγάλων ΜΜΕ, εξαίρουν τη σοβαρή και υπεύθυνη στάση του ΚΚΕ ή του ΠΑΜΕ στις κινητοποιήσεις. Μάλιστα η ίδια η κυβέρνηση δήλωνε, με τόνο προβοκατόρικο, πως έχει ως πρότυπο περιφρούρησης τις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ, στη συζήτηση για το νέο χουντονόμο.

Στις συνθήκες της καραντίνας από τα έδρανα της βουλής ο πρωθυπουργός δεν τσιγκουνεύτηκε να στολίσει με κολακείες για την υπευθυνότητά του και τη συνεργασία του το δήμαρχο της Πάτρας του ΚΚΕ, Πελετίδη, και τώρα η περιφέρεια Θεσσαλίας που ελέγχεται από τη ΝΔ δεν τσιγκουνεύτηκε τα χρήματα του θεσσαλικού και ελληνικού λαού χαρίζοντας στην ΚΝΕ 18000€ για το … αντιιμπεριαλιστικό της διήμερο. Η ΚΝΕ, προηγούμενα, ήταν η πρώτη νεολαία που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Υπουργού Υγείας, Κικίλια, για εθελοντές για την αντιμετώπιση υποτίθεται της υγειονομικής κρίσης. Την ίδια περίοδο η ηγεσία του ΚΚΕ διαλαλώντας και πάλι την υπεύθυνη στάση της χαμήλωνε τις απαιτήσεις των εργαζομένων που πετάχτηκαν από το lock down στην ανεργία πιο κάτω και από τις κυβερνητικές εξαγγελίες, και απέναντι στο κλίμα της αστυνομοκρατίας τήρησε σιγή ιχθύος.

Η ηγεσία του ΚΚΕ από τα ελληνοτουρκικά και το μεταναστευτικό, από το νόμο για την ψήφο των αποδήμων, τα μέτρα καταστολής στο διάστημα της καραντίνας και την υγειονομική κρίση μέχρι τη σκληρή κατασταλτική πολιτική που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεδιπλώνει τη γραμμή της εθνικής συναίνεσης και ομοψυχίας, του συμβιβασμού και της προσαρμογής.

Μια γραμμή που τη συγκαλύπτει με τα πέπλα της αντικαπιταλιστικής φλυαρίας και της κούφιας επαναστατικής μεγαλοστομίας που προορίζονται για εσωτερική κατανάλωση, για συλλογή εντυπώσεων και για συγκέντρωση δυνάμεων και ψήφων στη μητέρα των μαχών, που είναι πάντα για το ρεβιζιονιστικό ΚΚΕ οι εκλογές.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το