Σε καταγγελίες πως η Τουρκία εγκαθιστά στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ προχώρησαν οι Κούρδοι, με τη Βαγδάτη να μιλά για παραβίαση

Σε καταγγελίες πως η Τουρκία προχωρά στην εγκατάσταση στρατιωτικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ προχώρησαν ένοπλες ομάδες των Κούρδων, οι οποίοι κάνουν λόγο για συνεχιζόμενη επιθετική στάση της Τουρκίας εναντίον του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), αναφέρει το δίκτυο Al Arabiya.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Κούρδων, τουρκικά στρατεύματα έχουν ήδη μετακινηθεί έως και 25 μίλια μέσα στο έδαφος του Ιράκ, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Claw-Tiger», ανέφερε το δίκτυο.

Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας

Όπως αναφέρει η κουρδική πολιτοφυλακή, η κίνηση των Τούρκων θεωρείται παραβίαση και καταπάτηση της ιρακινής κυριαρχίας, σύμφωνα με το δίκτυο Al Arabiya, το οποίο επικαλείται τον εκπρόσωπο των Κούρδων.

Ένοπλες συγκρούσεις Τούρκων στρατιωτών με Κούρδους μαχητές

Την Παρασκευή, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως ένας Τούρκος στρατιώτης πέθανε σε συγκρούσεις με στρατεύματα του ΡΚΚ στο βόρειο Ιράκ. Την ίδια ώρα, στις 21 Ιουνίου, Τούρκοι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων αναπτύχθηκαν στην περιοχή.

Η Άγκυρα έχει χαρακτηρίσει το PKK ως τρομοκρατική οργάνωση και ξεκίνησε την επίθεση εναντίον των Κούρδων στα μέσα Ιουνίου. 

Το Ιρακινό Υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει ήδη δύο φορές στην επίδοση σημειώματος διαμαρτυρίας προς τον Τούρκο πρέσβη για αυτό που η Βαγδάτη θεωρεί παραβιάσεις της κυριαρχίας της χώρας.

πηγή: sputnik

Δείτε κι αυτό:

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το