Την υπερωριακή εργασία υποστήριξε με σθένος ο πρόεδρος του κινεζικού ομίλου Alibaba, Τζακ Μα, κατά τη διάρκεια ομιλίας του προς τους εργαζόμενούς του. «Ευλογημένους» χαρακτήρισε τους νέους που δουλεύουν 12 ώρες τη μέρα για 6 μέρες.

Ο όμιλος Alibaba είναι η πιο κερδοφόρα επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου, έχοντας ξεπεράσει όλους τους αμερικανικούς κολοσσούς στον ίδιο τομέα, όπως η Amazon. Η χρηματιστηριακή αξία του προέδρου της, Τζακ Μα, ανέρχεται στα 39 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Κινέζος δισεκατομμυριούχος δεν δίστασε να αποδώσει αυτήν του την επιτυχία στις υπερωρίες που ο ίδιος και οι παλαιότεροι υπάλληλοι του αφιερώνουν στην εργασία!

«Σε αυτόν τον κόσμο, όλοι θέλουν την επιτυχία, θέλουν μια καλή ζωή, θέλουν να τους σέβονται», δήλωσε ο Μα. «Σας ρωτώ όλους, εάν δεν καταβάλλετε περισσότερο χρόνο και ενέργεια από τους άλλους, πώς μπορείτε να πετύχετε αυτό που θέλετε;».

Συγκεκριμένα, στην ομιλία του στους εργαζομένους, χρησιμοποίησε τον όρο «ωράριο 996», δηλαδή εργασία από τις 9 πμ. έως τις 9 μμ τις καθημερινές, για 6 ημέρες την εβδομάδα. «Πολλές εταιρίες και πολλοί άνθρωποι δεν έχουν την ευκαιρία να εργαστούν ένα ωράριο 996», τόνισε ο Μα. Ακόμη, συμπλήρωσε με την… ευφάνταστη ρητορική ερώτηση: «Εάν δεν δουλέψεις ένα ωράριο 996 όταν είσαι νέος, πότε θα μπορέσεις να το κάνεις;».

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το