Η Κολομβία απεργεί – Η αστυνομία και ο στρατός τρομοκρατούν τον πληθυσμό για να τον συντρίψουν

Οι Νεοναζί συμβουλεύουν την Κολομβιανή Αστυνομία πώς να καταστείλει την απεργία

Η απεργία ξεκίνησε όταν ο ακροδεξιός πρόεδρος Ιβάν Ντούκε ανακοίνωσε μια άκρως αντιλαϊκή φορολογική μεταρρύθμιση που επιβάλλει συντριπτικά μέτρα λιτότητας στη μεσαία τάξη και τους φτωχούς Κολομβιανούς. Η πρόταση του Duque αποσκοπούσε στην εξόφληση του χρέους προκειμένου να προβάλει τη σταθερότητα και να ικανοποιήσει τους διεθνείς επενδυτές. Αλλά αυτή η σταθερότητα για το διεθνές κεφάλαιο σημαίνει μεγαλύτερη αστάθεια για τα δεκάδες εκατομμύρια Κολομβιανούς που αγωνίζονται να βάλουν φαγητό στο τραπέζι.

Η χώρα βρίσκεται ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση -το 43% των Κολομβιανών είναι σε φτώχεια και το 15% σε ακραία φτώχεια. Όλα αυτά έχουν επιδεινωθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19.

Δολοφονήθηκαν 6.402 αθώοι πολίτες που από το στρατό και τους παραστρατιωτικούς. Αυτό που είναι γνωστό ως σκάνδαλο False Positives.

Η κυβέρνηση Ντούκε αθέτησε τη συμφωνία ειρήνη του 2016 που έληξε τον εμφύλιο πόλεμο με την αριστερή αντάρτικη ομάδα γνωστή ως FARC και εξοντώνει κοινωνικούς και αυτόχθονες ηγέτες, υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πρώην μαχητές του FARC .  

Παράλληλα ο Alexis Lopez Tapia. πρώην ηγέτης ενός νεοφασιστικού κόμματος της Χιλής, που τώρα έχει διαλυθεί και ονομάζεται Εταιρεία Νέας Πατρίδας, προσκλήθηκε από τον Κολομβιανό στρατό να κάνει μια παρουσίαση για το πώς θα εξουδετερώσει την εξέγερση.

Ο Νταν Κοέν, του Behind The Headlines, στο βίντεο που ακολουθεί, εξετάζει τη συνεχιζόμενη εθνική απεργία στην Κολομβία και πώς ο πρόεδρος Ντούκε βασίζεται σε μια νεοφασιστική ιδεολογία για να τη διαλύσει.

Πηγή: MintPress News

Yποτιτλισμός: Παναγιώτης Παπαδομανωλάκης (GuernicaEu)

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το