Σύμφωνα με τα -εξαιρετικά δυσεύρετα- στοιχεία του ΕΟΔΥ, τη Δευτέρα 1/2 σε σύνολο 10000 τεστ (συνολικά rapid και μοριακά) εντοπίστηκαν 543 κρούσματα.

Την Τρίτη 2/2 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 37591 τεστ για τον εντοπισμό 1261 κρουσμάτων.
Ο τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων ανακοινωνόταν από τους «ειδικούς» από το πρωί της Δευτέρας, με τη γνωστή τρομοϋστερία να εκτοξεύεται από όλα τα ΜΜΕ. Οι «ειδικοί» βέβαια προτιμούν -με ύφος χαρισματικού προφήτη- να γίνονται προάγγελοι της καταστροφής, παρά να εξηγούν ότι περιμένουν τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων επειδή έγιναν πολλαπλάσια τέστ.

Τα 1261 κρούσματα το μόνο που δεν στοιχειοθετούν είναι η «επιδείνωση της πορείας της πανδημίας στη χώρα». Ακόμα και ένας μαθητής του δημοτικού, μπορεί να καταλάβει κάνοντας τις σχετικές πράξεις, ότι αν την Δευτέρα είχαμε 543 κρούσματα ανά 10.000 τεστ, την Τρίτη είχαμε 335 κρούσματα ανά 10000 τεστ. Δηλαδή λιγότερα!

Αυτό δεν σημαίνει ότι βελτιώνεται η κατάσταση. Για την ακρίβεια δεν σημαίνει τίποτα. Γιατί η στατιστική έχει νόημα και οδηγεί σε ακριβή συμπεράσματα, μόνο όταν ακολουθεί κανόνες. Κάτι που δεν έχει γίνει στην Ελλάδα ούτε μια στιγμή από την αρχή της πανδημίας. Γιατί δεν είναι αυτό το ζητούμενο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αριθμός των κρουσμάτων από μόνος του, όπως παρουσιάζεται, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση στοιχείο αξιολόγησης της πορείας της πανδημίας. Και ότι ο νέος τρόμος που σκέπασε «ειδικούς» και ΜΜΕ είναι προϊόν κατασκευής.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι τα τεστ και τα κρούσματα έχουν γίνει εργαλείο δικαιολόγησης επιβολής πολιτικών αποφάσεων και τίποτε άλλο. Και είναι κοινός τόπος ότι πριν τις γιορτές έκαναν ελάχιστα τεστ σε σχέση με αυτά που γίνονται τώρα.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι έχουν αποφασίσει να προχωρήσουν σε επιβολή νέων πιο σκληρών απαγορεύσεων και καραντίνας. Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά την 6η απογευματινή καιρό τώρα προετοιμάζεται και επιβάλλεται σε διά­φορες περιοχές. Δεν αφορά την πανδημία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η «επιστήμη» τους και οι «ειδικοί» τους βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το