Συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν με δυναμισμό κόμματα και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικάνου Υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στην Αθήνα.

Στο αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού: «Τραμπ – Πομπέο οι πρώτοι τρομοκράτες», «Έξω το ΝΑΤΟ και οι Αμερικάνοι», «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη, από το Ιράκ μέχρι την Παλαιστίνη» και κινήθηκαν από τα Προπύλαια προς την πλατεία Συντάγματος όμως, αστυνομικές δυνάμεις τους εμπόδισαν να φθάσουν έως τη Βουλή.

Η πορεία αφού σταμάτησε στη Σταδίου (φράγμα αστυνομικών δυνάμεων) καταγγέλλοντας τον αποκλεισμό και απαιτώντας το άνοιγμα του δρόμου για αρκετή ώρα, έπειτα κινήθηκε προς την Πανεπιστημίου και τα Προπύλαια.

Στο δρόμο η εξωκοινοβουλευτική Αριστερά ενάντια στον Πομπέο

Μεταξύ άλλων, στο συλλαλητήριο, υπήρξαν οργανωμένα μπλοκ της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (ΛΑ-ΑΑΣ),

του Μ-Λ ΚΚΕ, του ΚΚΕ (μ-λ), του ΠΑΚΣ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, της ΛΑΕ, της ΚΕΕΡΦΑ, της ΟΡΜΑ, του Δικτύου, του ΣΕΚ κ.α.

Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν μέλη της «Πρωτοβουλίας ενάντια στην επίσκεψη Πομπέο», εκφράζοντας την αντίθεση τους στην ανανέωση της Συμφωνίας Αμυντικής Συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της Λαϊκής Αντίστασης – Αριστερής Αντιιμπεριαλιστικής Συνεργασίας (ΛΑ-ΑΑΣ), Μ-Λ ΚΚΕ, ΚΚΕ (μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑΕ, ΛΑ-ΑΑΣ, ΟΚΔΕ, κ.α.), κινήσεις και άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο.

Η πορεία πέρασε και σταμάτησε για λίγο έξω από το προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη και οι διαδηλωτές επέστρεψαν στην πλατεία Αριστοτέλους, ολοκληρώνοντας τη διαμαρτυρία τους.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το