Το απόγευμα της Τετάρτης 14/11/2018 διαβάσαμε την απόφαση του ΔΣ του «Δελμούζου» να μην αναρτώνται πια στην ιστοσελίδα του σωματείου οι ανακοινώσεις των παρατάξεων παρά μόνο οι αποφάσεις του ΔΣ (δηλαδή των Προοδευτικών Ρευμάτων και του συνεργάτη τους) και οι ανακοινώσεις των αιρετών (δηλαδή του συνεργάτη των Προοδευτικών Ρευμάτων και ενός άλλου)! Ακόμη και αυτές της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ θα αναρτώνται με link. (http://www.syllogosdelmouzos.gr/index.php/2016-09-17-04-47-54/625-sxetika-me-ti-leitourgia-tis-istoselidas-tou-syllogou)

Αν κάποιος νομίζει πως η περίοδος της λογοκρισίας έχει περάσει, μια και που αυτές τις μέρες γιορτάζουμε γι’ αυτό, φαίνεται κάνει λάθος. Από τότε που, λίγους μήνες πριν, με πραξικοπηματικό τρόπο, η πλειοψηφούσα παράταξη, με τη βοήθεια του συνεργάτη της, καταλάμβανε όλες τις θέσεις στο προεδρείο του ΔΣ του σωματείου, ήταν αναμενόμενο ότι θα κινούνταν με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάζομεν». Λογοκρίνουν και φιμώνουν γιατί μπορούν! Μπορούν, επίσης, σε έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις, να δηλώνουν ανερυθρίαστα πως για να ασχοληθούν με προβλήματα που δημιουργούνται στα σχολεία (πχ από αυταρχική συμπεριφορά διευθυντών) πρέπει να έχουν έγγραφη καταγγελία! Να τους χαιρόμαστε!

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν αποκαλύπτει τον ρεβανσισμό τους, την αλαζονεία τους αλλά και την πολιτική τους στόχευση, που είναι να βάλουν στο περιθώριο τις άλλες απόψεις. Αυτό το κάνουν γιατί πιέζονται από αυτές. Η απόφαση για φίμωση της φωνής των άλλων παρατάξεων αποκαλύπτει τον πανικό τους.

Προσπερνάμε το βλακώδες επιχείρημα για το τι κάνουν ο Σύλλογος «Σωκράτης» και ο «Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης», που κακώς το κάνουν. Προσπερνάμε, επίσης, το ακαταμάχητο επιχείρημα πως δεν θα αναρτώνται ανακοινώσεις των παρατάξεων γιατί αυτές κατά καιρούς εκφράζουν παράπονα για τον χρόνο που αυτές αναρτώνται. Παρατηρούμε πως έχουν τα νεύρα τους που δεν αναρτήθηκε το ψηφοδέλτιό τους σε κάποιες ιστοσελίδες για τις κρατικές εκλογές των αιρετών και λένε «τώρα θα δείτε τι θα κάνουμε».

Αποφασίζουν πως δεν θα αναρτούν τις ανακοινώσεις των παρατάξεων και βλέπουμε ότι οι ανακοινώσεις των αιρετών θα αναρτώνται. Ε, αυτοί δεν είναι παραταξιακοί! Είναι τα καμάρια του συλλόγου μας! Αλήθεια, τι δουλειά έχουν οι αιρετοί με το σωματείο; Να θυμίσουμε πως οι  εκλογές των αιρετών συντονίστηκαν στην Ανατολική Αττική από τη διαγραμμένη από το σωματείο Διευθύντρια Εκπαίδευσης, στις οποίες και ψήφισε. Το επόμενο βήμα είναι να αναρτώνται στην ιστοσελίδα του σωματείου μας οι νόμοι του υπουργείου μόνο.

Η ιστοσελίδα του «Δελμούζου» είναι εργαλείο του Σωματείου για την ενημέρωση όλων των μελών του και όχι όργανο προβολής του ΔΣ και των αιρετών. Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΟ ΦΕΡΕΦΩΝΟ ΤΗΣ ΠΑΣΟΚΟΔΕΞΙΑΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ. Τα σωματεία υποχρεούνται να διευκολύνουν με κάθε τρόπο την ισότιμη προβολή όλων των απόψεων είτε αυτές είναι παρατάξεων είτε άλλων συλλογικοτήτων είτε ανένταχτων συναδέρφων.

Έχει πολιτικό ενδιαφέρον να μάθουμε αν εκτός από τα Προοδευτικά Ρεύματα και τον συνεργάτης τους, το νέο πραξικόπημα του ΔΣ έχει τη στήριξη και άλλων παρατάξεων. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε από όλες τις παρατάξεις, και από αυτές που δεν εκπροσωπούνται στο ΔΣ, να πάρουν θέση για το θέμα.

Καλούμε όλους τους συναδέρφους να καταδικάσουν την αντιδημοκρατική ενέργεια του ΔΣ.

Καταγγέλλουμε την απόφαση του ΔΣ για φίμωση των παρατάξεων, των συλλογικοτήτων αλλά και των ανέντακτων συναδέρφων και απαιτούμε την ανάκλησή της.

Ως Αγωνιστικές Κινήσεις Εκπαιδευτικών δε θα αφήσουμε το νέο πραξικόπημα του ΔΣ να περάσει «αβρόχοις ποσί».

Απαιτούμε η παρούσα ανακοίνωση-καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σωματείου μας.

Συλλόγου Π.Ε. «Αλ. Δελμούζος»

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το