Μαζική η κινητοποίηση των εργαζομένων στην υγεία-

Πλατιά παρέμβαση της ΕΡΓΑΣ

Ιδιαίτερα μαζική ήταν η κινητοποίηση των εργαζομένων στην υγεία, μετά από κάλεσμα των ομοσπονδιών τους, με αιτήματα να πραγματοποιηθούν άμεσα νέες προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, να καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ και να μονιμοποιηθούν οι εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν πρόσφατα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου.

Πάνω από 1.200 γιατροί, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, καθαρίστριες, καθώς και εργαζόμενοι από άλλους κλάδους στήριξαν την κινητοποίηση. Η διαδήλωση ξεκίνησε στις 9.00 στην πλατεία Μαβίλη, πραγματοποιώντας στάση στο Ιπποκράτειο, τον Ευαγγελισμό και άλλα νοσοκομεία, απ’όπου και ενώθηκε με τα σωματεία των νοσοκομείων. Η πορεία κατέληξε στο υπουργείο Υγείας, όπου και τερματίστηκε. Αρνητική εντύπωση προκάλεσαν στους παρευρισκόμενους οι διαπληκτισμοί ανάμεσα στον πρόεδρο και την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ (ΠΑΣΚΕ) με το ΠΑΜΕ και άλλες δυνάμεις έξω από την κλειστή πόρτα του υπουργείου για το ποιοι και πόσοι θα μπουν στη συνάντηση με τον υπουργό Υγείας.

Εν τέλει εισήλθε μόνο η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ οι διαξιφισμοί έξω απ’ το υπουργείο λειτούργησαν εντελώς αποπροσανατολιστικά, αποδιώχνοντας ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων.

Η ΕΡΓΑΣ συμμετείχε στην κινητοποίηση με πανό, ενώ διακίνησε πλατιά την ανακοίνωσή της. Παράλληλα, κολλήθηκαν αφίσες και ρίχτηκαν τρικάκια του Μ-Λ ΚΚΕ, που καλούσαν σε ενίσχυση του αγώνα για δημόσια-δωρεάν υγεία για όλο το λαό.

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το