*φωτογραφία αρχείου

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΟΜΕ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΟΜΕ ΣΥΜΠΑΡΙΣΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΣΕ

Η ΟΜΕ συμπαρίσταται στον αγώνα των Σωματείων Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής (Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Μεταλλείων Σωματείων ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – Ελληνικός Χρυσός ΑΕ «Η Αγία Βαρβάρα», Επαγγελματικό Σωματείο Μεταλλωρύχων Υπόγειων Στοών Μεταλλείων Κασσάνδρας Χαλκιδικής και Σωματείο Εργαζομένων στο εργοτάξιο των Μεταλλείων Ολυμπιάδας ΣΤΟΑ 59), χαιρετίζοντας την αρραγή ενότητα τους, ενάντια στην αποικιοκρατική πρόταση της εταιρείας για υπογραφή νέας ΣΣΕ που περιλαμβάνει 12ωρο και 365 μέρες εργασίας τον χρόνο.

Η νέα επίθεση που προσπαθεί η διοίκηση της «Ελληνικός Χρυσός», να την περάσει αυτή τη φορά με την «συναίνεση» των εργαζομένων μέσω ΣΣΕ αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μοναδικό κριτήριο για τις «επενδύσεις» αποτελεί το κυνήγι του κέρδους για τους μετόχους – επενδυτές και όχι οι ανάγκες των εργαζόμενων. Επιδιώκει μαζί με τις κάθε λογής εργολαβικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ως «συνεργαζόμενες» με την εταιρεία, να ξηλώσουν από ότι απόμεινε από κατεκτημένα εργασιακά δικαιώματα, με στόχο την αύξηση των υπερκερδών τους, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία επιλέγει προκλητικά, να παίρνει γρήγορα τα επιφανειακά φιλέτα κοιτάσματος.

Δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό να δουλεύουν οι εργαζόμενοι Μεταλλωρύχοι 12 ώρες μέσα στις υπόγειες στοές. Μετά βίας αντέχουν την υπάρχουσα εντατικοποίηση της παραγωγής στις 8 ώρες εργασίας που δουλεύουν αυτή την στιγμή.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την υπογραφή ΣΣΕ που να διασφαλίζει την 8ωρη εργασία στις υπόγειες στοές και ότι οι επίσημες αργίες δεν θα τίθενται ως θέμα διαπραγμάτευσης για τους Μεταλλωρύχους. Επίσης διεκδικούν αύξηση βασικού μισθού, υπολογισμό/ποσόστωση τριετιών, αύξηση ανθυγιεινού επιδόματος και κοινωνικές παροχές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς και αναβαθμισμένα δικαιώματα για όλους τους μεταλλωρύχους. Κανείς μεταλλωρύχος χωρίς ΣΣΕ.
  • Καμία περικοπή εργασιακών κατακτήσεων των εργαζόμενων.
  • Ουσιαστικά μέτρα Υγιεινής & Ασφάλειας σε όλα τα μεταλλεία.
  • Επαναφορά της Συνταξιοδότησης στα 50 έτη με 15 χρόνια εργασίας (από τα 57 έτη που έφτασε τα τελευταία χρόνια)

Η ΟΜΕ είναι στο πλευρό των μεταλλωρύχων και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ενωμένοι θα ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ

Υ.Σ. Η ΟΜΕ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΑ ΔΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 9/4/2024

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το