Στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ εκδηλώθηκαν «έντονες» αντιδράσεις για τις δηλώσεις του Καμένου στην Ουάσιγκτον.  Ανώτερα κυβερνητικά στελέχη – Βούτσης, Κοτζιάς, Παπάς – και κομματικά στελέχη – Φίλης, Παπαδόπουλος κ.α. – έστρεψαν τα πυρά τους ενάντια στον Π. Καμμένο επιδιώκοντας να δημιουργήσουν την εικόνα ότι διαφωνούν και ασκούν έντονη αντιπολίτευση.

Πρόκειται για μια πολιτικάντη τακτική εντυπώσεων, μια πολιτική τακτική που κρύβει την πολιτική δειλία και περισσότερες φορές είναι μέρος ενός ευρύτερου κεντρικού τακτικού ελιγμού.  Στην πραγματικότητα ο Τσίπρας και τα επιτελεία που διαμορφώνουν την πολιτική του είναι οι υπεύθυνοι για την στρατηγική πολιτική της υποτέλειας και της ξενοδουλείας.

Οι ανάλογες αντιδράσεις των άλλων αστικών κομμάτων βρίσκονται ακριβώς στην ίδια πολιτική κατεύθυνση με αυτή του Τσίπρα και είναι απολύτως σύμφωνοι με τους σχεδιασμούς για την εγκατάσταση των αμερικάνικων βάσεων και την παροχή κάθε στρατιωτικής διευκόλυνσης στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό.  Η αντιπολιτευτική τους γραμμή κινείται απλά και μόνο στα διαδικαστικά ζητήματα.

Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική η δήλωση που έκανε στον Real FM ο τομεάρχης της Ν.Δ. σχετικά με τα όσα δήλωσε στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Άμυνας: «Εμείς στη ΝΔ είμαστε καθαροί στις θέσεις μας, θέλουμε ενίσχυση της συμμαχίας στην περιοχή, θεωρούμε ότι είναι η χώρα μας τα σύνορα του δυτικού κόσμου , σε -γεωστρατηγικά και γεωπολιτικά- ένα καίριο σημείο στην πιο κρίσιμη εποχή. Σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις που θα γίνουν και για άλλες βάσεις ή την παράταση την πενταετή, όπως είχε προτείνει ο Κ. Μητσοτάκης ή την πολυετή στη χρήση της Σούδας μια που κάνει επένδυση η αμερικανική κυβέρνηση εκεί πέρα, τα ανταλλάγματα θέλουμε να είναι προς όφελος του ελληνικού λαού και όχι της περαιτέρω παραμονής αυτής της κυβέρνησης στην εξουσία. Υπό αυτό το πρίσμα βεβαίως όλα είναι καλοδεχούμενα και όλα συζητιόνται».

Ο Μητσοτάκης εξάλλου στις συνομιλίες με τον αμερικανό πρέσβη δήλωσε ότι η Ν.Δ. είναι διατεθειμένη να παραχωρεί κάθε είδους στρατιωτική διευκόλυνση στους αμερικανούς και το ΝΑΤΟ.

Το πρόβλημα για τον Μητσοτάκη και την Ν.Δ. είναι ο Τσίπρας που προηγείται στην σκυτάλη και ήδη έχει παραχωρήσει πολλές διευκολύνσεις στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Βιάζεται, υπολογίζοντας με βάση τις συχνές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι προηγείται η Ν.Δ., να είναι τελικά αυτός που θα βρεθεί στην ευχάριστη θέση να αναλάβει την κυβέρνηση που θα παραδώσει γη και ύδωρ στους αμερικανό-νατοϊκούς ιμπεριαλιστές και θα ολοκληρώσει τα σχέδια τους, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα τη μεγαλοαστική τάξη και την ντόπια ολιγαρχία.

Σε ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση βρίσκονται τα λαϊκά συμφέροντα και σε εντελώς αντίθετη κατεύθυνση θα πρέπει να προσανατολίσει  την πάλη και τους αγώνες του ο λαός.

Ανακοίνωση τύπου Μ-Λ ΚΚΕ

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το