Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έχει ξεκινήσει. Ήδη από τις 22 Οκτωβρίου, τα κατοχικά στρατεύματα προσπαθούσαν να εισβάλουν, αλλά για ημέρες αποτύγχαναν πλήρως. Τελικά, κατάφεραν σε ένα μικρό βαθμό να εισβάλουν, αλλά οι δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αντίστασης αντιστέκονται σθεναρά και καταφέρουν μεγάλα πλήγματα στον κατοχικό στρατό. Καταφέρνουν να πραγματοποιούν καθημερινά ακόμα και επιθετικές ενέργειες, ενώ ασταμάτητες είναι οι πυραυλικές επιθέσεις σε βάρος των κατοχικών στρατευμάτων, αλλά και των υποδομών τους, γύρω από τη Γάζα έως και το Τελ Αβίβ, όπως μας ενημερώνουν με συνεχείς και αναλυτικές ανακοινώσεις τα ένοπλα τμήματα των οργανώσεων της Αντίστασης.
Ενδεικτικό της αποφασιστικότητας και του υψηλού ηθικού που διακρίνει τις δυνάμεις της Αντίστασης είναι η ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) στις 24/10/2023, η οποία καταλήγει στο εξής κάλεσμα: «…η επίθεση συνεχίζεται και η μάχη με την κατοχή δεν έχει τελειώσει ακόμα, οι προκλήσεις και οι ευθύνες είναι μεγάλες. Ας δώσουμε μαζί τη μάχη της ελευθερίας και ας νικήσουμε μαζί. Το πεπρωμένο μας είναι ένα, το μέλλον μας είναι ένα, ο εχθρός μας είναι ένας. Αυτό που έρχεται μπορεί να είναι το πιο άγριο, αλλά η θέληση για τη νίκη είναι μεγάλη και θα καταρρίψει το σχέδιο της γενοκτονίας και της εθνοκάθαρσης. Ο καθένας είναι υποχρεωμένος να συμμετάσχει στη μάχη για την τιμή, ο καθένας ανάλογα με τις ικανότητες, την ενέργεια και τις περιστάσεις του.
Οι εισβολείς δεν θα περάσουν.
Νίκη για το λαό μας, την αντίστασή μας και τον αγώνα μας».
Στις 28/10, εκδόθηκε, για πρώτη φορά από την έναρξη της «Πλημμύρας του Αλ-Ακσά», μια σημαντική κοινή δήλωση των πέντε δυνάμεων της Αντίστασης, δηλαδή της Χαμάς, της Ισλαμικής Τζιχάντ, του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, του Δημοκρατικού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης – Γενική Διοίκηση. Η κοινή δήλωση καλεί σε εθνική ενότητα απέναντι στον κατακτητή και καταγγέλλει τις ΗΠΑ ως «πλήρως υπεύθυνες» για τον πόλεμο που διεξάγει το Ισραήλ. Αποφασιστικά δηλώνει πως: «…Αυτό το ηρωικό έπος είναι η μάχη ολόκληρου του παλαιστινιακού λαού, την οποία διεξάγει για την υπεράσπιση της γης του, των ιερών του, της ύπαρξής του και του δικαιώματός του στην ελευθερία, ενάντια σε έναν βάρβαρο εχθρό που δεν χαρίζεται σε κανέναν από τους ανθρώπους μας με τα εγκλήματά του…». Κλείνει καθορίζοντας το στόχο του παλαιστινιακού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος: «…Δηλώνουμε την προσήλωση στο δικαίωμα του λαού μας να αντιστέκεται και την εμπιστοσύνη στη νίκη του λαού μας σε αυτή τη μάχη, καθώς δίνουμε αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση της γης μας, του λαού μας και των ιερών μας, για χάρη της απελευθέρωσης, της επιστροφής, της αυτοδιάθεσης και της ίδρυσης του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ.
Δόξα στους μάρτυρες, θεραπεία στους τραυματίες και ελευθερία στους φυλακισμένους.
Η νίκη ανήκει στο λαό μας και την γενναία αντίστασή του».
Σημαντική μάχη δίνεται και στις φυλακές του σιωνιστικού κράτους, στις οποίες στενάζουν 7.000 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι. Σε ανακοίνωση του Γραφείου Μαρτύρων, Φυλακισμένων και Τραυματιών του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), αναφέρονται οι βαρβαρότητες του σιωνιστικού κράτους σε βάρος των φυλακισμένων. Κάποιες εξ αυτών είναι οι εξής: «…βαριά οπλισμένες δυνάμεις καταστολής εισβάλλουν σε όλα τα τμήματα και τα δωμάτια των κρατουμένων, τους κακομεταχειρίζονται, τους κακοποιούν σωματικά και χρησιμοποιούν αστυνομικά σκυλιά. Έχουν κλιμακώσει τις πολιτικές στέρησης της ιατρικής περίθαλψης των κρατουμένων, απαγορεύοντας τις επισκέψεις των οικογενειών και των δικηγόρων και αρνούμενοι τη θεραπεία τους στα νοσοκομεία, ιδίως για τους άρρωστους κρατουμένους. Η διοίκηση των φυλακών μείωσε επίσης το χώρο που έχει στη διάθεσή του ένας κρατούμενος μέσα σε ένα κελί, καθώς ο αριθμός των κρατουμένων σε ένα κελί έφτασε να ξεπερνά τους δέκα και πολλοί κρατούμενοι μεταφέρθηκαν σε κελιά απομόνωσης…». Τέλος, ξεκάθαρος στόχος του παλαιστινιακού εθνικοαπελευθερωτικού κινήματος αποτελεί η απελευθέρωση των κρατουμένων Παλαιστίνιων από τις σιωνιστικές φυλακές, όπου και κρατούνται άδικα: «… Παρακολουθούμε στενά όλες τις εξελίξεις μέσα στις φυλακές, καθώς και τις συνεχιζόμενες επικοινωνίες και διαπραγματεύσεις για μια διαδικασία ανταλλαγής κρατουμένων που διεξάγεται από την Παλαιστινιακή Αντίσταση για να αδειάσουν οι φυλακές και να απελευθερωθούν όλοι οι κρατούμενοι.
Λευτεριά στους ηρωικούς μας κρατούμενους…».

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το