Ενώ η ατυχήσασα θεματική εβδομάδα καταργήθηκε στα γυμνάσια, ” υγιεινή διατροφή, εθελοντισμός, περιβαλλοντική συνείδηση, σεξουαλική αγωγή, επιχειρηματικότητα, είναι ορισμένες από τις νέες θεματικές που θα αναπτυχθούν πιλοτικά από την επομένη σχολική χρονιά στα σχολεία”, δηλώνει το υπουργείο παιδείας.

Στην απόλυτη διαστρέβλωση τους, εννοείται.

Στα πλαίσια της υγιεινής διατροφής η φορμόλη θα είναι ασφαλής, όπως δήλωσε και η υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης για τις ιχθυοκαλλιέργειες, ο εθελοντισμός δεν θα βασίζεται στην καλή μας προαίρεση, αλλά θα είναι υποχρεωτικός για να φτιάξει ο μαθητής portfolio κι ο επίδοξος εργαζόμενος βιογραφικό και το κράτος και οι δήμοι να αποποιούνται έτσι κάποιων ευθυνών τους.

Στα πλαίσια της καλλιέργειας περιβαλλοντικής συνείδησης, ο μαθητής θα μάθει να καταναλώνει περισσότερα τυποποιημένα τρόφιμα, γιατί τα…χύμα δεν είναι ασφαλή και καθαρά, ε και που και που θα ανακυκλώνει και κανένα πλαστικό μπουκαλάκι νερού, αν βρίσκει εύκαιρα τα αντίστοιχα μηχανήματα των δήμων, όπου αυτά υπάρχουν.

Θα μάθει για τα καλά της μαύρης ανάπτυξης, που θα του τη βαφτίσουν πράσινη ανάπτυξη.

Για τη σεξουαλική αγωγή δεν το συζητώ, του Κουτρούλη ο γάμος θα γίνει….από τον πελαργό στο gay pride κι από το gay pride στον Πειραιώς.

‘Oσο για την επιχειρηματικότητα, ε θα τη διδάξει ο νέος υπουργός ανάπτυξης. Πως να επιχειρείς και να καταφέρνεις να ζεις με 200 ευρώ, που είπε.

Εν τω μεταξύ οι περισσότερες από αυτές τις θεματικές ενότητες υπάρχουν ήδη χρόνια στην ύλη διάφορων μαθημάτων….απλά δεν το έχουν πάρει πρέφα στο υπουργείο παιδείας.

Έφη Ψωίνου

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το