Μια νέα μετάλλαξη της Covid-19 έρχεται από την Αφρική. Είναι η μετάλλαξη της Μποτσουάνα, η οποία θεωρείται πιο επικίνδυνη από τις προηγούμενες. Αυτή όπως και οι μεταλλάξεις που θα ακολουθήσουν, οφείλονται στον μη εμβολιασμό των λαών των φτωχών χωρών που δεν έχουν να πληρώσουν τα πανάκριβα εμβόλια.  

Στις 18 Ιανουαρίου 2021, ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Tedros Adhanom Ghebreyesus, έκανε τη συγκλονιστική δήλωση ότι «Πάνω από τριάντα εννέα εκατομμύρια δόσεις εμβολίου έχουν πλέον χορηγηθεί σε τουλάχιστον σαράντα-εννέα χώρες με υψηλό εισόδημα. Μόνο είκοσι πέντε δόσεις έχουν χορηγηθεί σε μία από τις χώρες με το χαμηλότερο εισόδημα. Όχι είκοσι πέντε εκατομμύρια. Όχι είκοσι πέντε χιλιάδες! Μόνο είκοσι πέντε…»! Βρισκόμαστε μπροστά σε μία «ηθική αποτυχία καταστροφικών διαστάσεων», κατέληξε. Πέρα από την «ηθική αποτυχία» όμως, έχουμε και την «προκλητικότητα» εκπροσώπων δυτικών χωρών(Ν. Δένδιας), που πηγαίνουν στην Αφρική με «δώρο» εμβόλια!

Είναι γνωστό ότι η άνιση κατανομή των εμβολίων μεταξύ των πλούσιων και φτωχών χωρών, λόγω της κερδοσκοπίας των μεγάλων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών που τα παράγουν, δημιουργεί τις συνθήκες στον Covid-19 ώστε να μεταλλαχθεί. Μια τέτοια εξέλιξη όμως θέτει σε άμεσο κίνδυνο και τις πλούσιες κοινωνίες, ακόμα και αν έχουν προλάβει να εμβολιαστούν, αφού όπως επισημαίνουν ειδικοί, αυτές οι νέες μεταλλάξεις δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τα υπάρχοντα εμβόλια.

Η Καρίνα Τόιερ, από το Ευρωπαϊκό Κέντρο για Συνταγματικά και Ανθρώπινα Δικαιώματα (ECCHR), θεωρεί ότι πρέπει οι φτωχές χώρες να παράγουν μόνες τους το εμβόλιο χωρίς να εξαρτώνται από την καλή θέληση ή τις χορηγίες άλλων. Για να γίνει αυτό πρέπει να «σπάσουν» οι πατέντες. Το ανίσχυρο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε οριακά για το «σπάσιμο». Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά! Οι νεοφιλελεύθεροι, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν ακούν για «σπάσιμο της πατέντας» διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους, καθώς κάτι τέτοιο ξεπερνά το ιδεοληπτικό νοητικό τους πλαίσιο.

Όμως όσο οι φτωχές χώρες θα είναι χωρίς εμβόλια και οι πλούσιες θα βρίσκονται στο έλεος των μεταλλαγμένων κορονοϊών, τόσο οι άνθρωποι θα πεθαίνουν και οι φαρμακευτικοί κολοσσοί θα θησαυρίζουν.  

πηγή: artinews.gr

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το