Τέσσερα χρόνια μετά την επίσκεψη της στην Ελλάδα το 2014 η Γερμανίδα καγκελάριος καταφθάνει και πάλι στις 10-11 Γενάρη στην Αθήνα για να ασκήσει την επιρροή της στην ελληνική κυβέρνηση και το εγχώριο αστικό πολιτικό σύστημα για μια σειρά σημαντικά κρίσιμα ζητήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή μας και, χωρίς αμφιβολία, για να υποβάλει σε «γερμανική επιθεώρηση» την πορεία εφαρμογής των αντιλαϊκών «μεταρρυθμίσεων» στην ελληνική οικονομία, για τις οποίες έχει αναλάβει δεσμεύσεις η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η Μέρκελ έρχεται στην Ελλάδα για να μιλήσει με έναν ΣΥΡΙΖΑ που από κει που το 2014 της φώναζε να «πάει πίσω» στην Γερμανία τώρα σαν κυβέρνηση την καλοδέχεται, έχοντας αναδειχθεί σε πειθήνιο εφαρμοστή και συνεχιστή των βαθιά αντιλαϊκών μνημονιακών πολιτικών της ΕΕ.

Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός είναι ο βασικός αρχιτέκτονας των εξοντωτικών οικονομικών προγραμμάτων που εδώ και μια οκταετία επιβλήθηκαν στην Ελλάδα με την γερμανική μπότα των Μέρκελ-Σόιμπλε και την αμερικάνικη του ΔΝΤ. Αυτό είναι κάτι βαθιά πλέον χαραγμένο μέσα στον ελληνικό λαό, γι’ αυτό και η προσπάθεια της Γερμανίδας καγκελάριου να στείλει «θετικό μήνυμα» με την επίσκεψη της καθώς και τα καλοπιάσματα που της ετοιμάζει η κυβέρνηση Τσίπρα αποτελούν πρόκληση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος έρχεται στην Ελλάδα για να ασκήσει την «υψηλή εποπτεία» της στην οικονομική πειθάρχηση της ελληνικής κυβέρνησης αλλά ταυτόχρονα και για να προωθήσει μια ευρύτερη γκάμα των επιδιώξεων του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι την επίσκεψη της την προγραμμάτισε παραμονές της ψηφοφορίας που θα γίνει στην ΠΓΔΜ για τη συμφωνία των Πρεσπών και λίγο πριν ξεκινήσει η ανάλογη διαδικασία στην Ελλάδα, γύρω από την οποία, ήδη, εκδηλώνεται ισχυρή πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στα αστικά κόμματα της Ελλάδας.

Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός θέλει το «μάντρωμα» όλων των Βαλκανικών χωρών στην ΕΕ αλλά και στο ΝΑΤΟ. Γι’ αυτό και ένας βασικός σκοπός της άμεσης παρουσίας της Μέρκελ στην Αθήνα είναι να ασκήσει την γερμανική πίεση για την έγκριση της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ, που θα σημάνει την υπαγωγή και της γειτονικής χώρας κάτω από τον οικονομικό, πολιτικό και στρατιωτικό έλεγχο της ΕΕ και στο ΝΑΤΟ. Αλλά όχι μόνο αυτό. Ο γερμανικός ιμπεριαλισμός για να προωθήσει τα συμφέροντα του και παρακολουθώντας τις ενέργειες των ιμπεριαλιστών ανταγωνιστών του επιδιώκει μια πιο δραστήρια επέμβαση στις εξελίξεις που δρομολογούνται στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου οξύνεται η αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας, η Κίνα δυναμώνει την διείσδυση της και η ΕΕ επιδιώκει να ισχυροποιήσει ακόμα περισσότερο τις θέσεις της. Η Γερμανίδα καγκελάριος δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι κομίζει μαζί της διεκδικήσεις και επιχειρηματικά σχέδια των γερμανικών μονοπωλίων για την ελληνική οικονομία αλλά και για το μεγάλο ενεργειακό παιχνίδι που έχει ανοίξει στις θάλασσες της Ανατολικής Μεσογείου.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, καθώς στηρίζει όλη την πολιτική της στην παροχή «καλών υπηρεσιών» προς τις δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, αναμένεται να δείξει την ανάλογη ανταπόκριση στα γερμανικά ιμπεριαλιστικά σχέδια, προσδοκώντας, ως αντάλλαγμα, πέραν των άλλων και κάποιο «καλό λόγο» της Μέρκελ, για να τον «αξιοποιήσει» ενόψει των εκλογών και απέναντι στην αντιπολίτευση.

Η προώθηση των σχεδίων του γερμανικού ιμπεριαλισμού, ωστόσο, σημαίνει συνέχιση της οικονομικής καταδυνάστευσης του, ξεπούλημα του εγχώριου πλούτου στα γερμανικά μονοπώλια, μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας στα γρανάζια των επικίνδυνων ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών που αναπτύσσονται στην περιοχή.

Ο ελληνικός λαός καλείται να εναντιωθεί σε αυτά τα σχέδια, να καταγγείλει και αντιταχθεί στην πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης που ακολουθούν κυβέρνηση και αστική αντιπολίτευση.

• Δυναμώνουμε την αντίσταση στην επίθεση ιμπεριαλιστών-κυβέρνησης -κεφαλαίου !

• Κάτω η πολιτική της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης!

• Έξω η Ελλάδα απο την ΕΕ και το ΝΑΤΟ!

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

ΟΛΟΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΓΕΝΑΡΗ 6μμ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΗ – ΓΡΑΦΕΙΑ ΕΕ

9/1/2019

e-prologos.gr

Βρήκατε ενδιαφέρον το άρθρο; Μοιραστείτε το